TRAŽILO SE MESTO VIŠE: Veliko interesovanje za Trku Beograd - Banjaluka

A. S. P.

30. 03. 2022. u 20:32

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je grad, kao i prethodnih godina, spreman da ugosti bicikliste iz 30 zemalja sveta, koji će učestvovati na međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka (13. do 17. april).

ТРАЖИЛО СЕ МЕСТО ВИШЕ: Велико интересовање за Трку Београд - Бањалука

FOTO: BSRS

- Kako smo domaćini cilja etape od Obrenovca, kao i starta za Vlasenicu, srećan sam što će više od 400 uglavnom stranaca boraviti u našem gradu dva dana i ostvariti noćenja - rekao je gradonačelnik Petrović.

Petrović je istakao da ovakav događaj stavlja Bijeljinu na svetsku biciklističku mapu. Takođe, gradonačelnik Bijeljine predložio je da u logu biciklističke trke Beograd - Banjaluka ubuduće stoji i treće slovo "B" kao simbol grada na čijem je čelu, a koji će 14. put, od 16 koliko postoji trka, ugostiti bicikliste.

Vladimir Kuvalja, prvi čovek trke zahvalio se Petroviću na gostoprimstvu i rekao da je poznato da su ruski sportisti suspendovani zbog intervencije te zemlje u Ukrajni i da ne mogu da se takmiče, ali da u biciklizmu drugačije stoje stvari.

- Biciklisti iz Rusije mogu da se takmiče na UCI trkama, ali pod uslovom da su članovi tima iz druge zemlje. Slična situacija je i sa biciklistima iz Belorusije, koji su redovni učesnici na našoj trci, ali ekipa Minska, nažalost, neće moći da nastupi. Mi smo se zalagali da sport i politika budu odvojeni, jer smatramo da nijedan sportista na svetu ne bi trebalo da ispašta zbog događaja na koje ne može da utiče - istako je Kuvalja.

Sportski direktor trke Dušan Gojić rekao je da su morali da odbiju desetak ekipa, pošto je limit na startu 26 ekipa, odnosno 175 biciklista.

- To pokazuje kakvi smo organizatori već duži niz godina. Biciklisti imaju poverenja u nas, trudimo se da svake godine napravimo nešto novo, bolje i veće, pa se nadam da ćemo uspeti da i u 16. izdanju pomerimo granice - rekao je Gojić.

ETAPE TRKE

13. april Beograd hronometar

14. april Obrenovac - Bijeljina
15. april Bijeljina - Vlasenica
16. april Doboj - Prijedor
17. april Derventa - Banjaluka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!