TREĆI PUT U ZVEZDI: Selektor vaterpolista vratio se na klupu crveno-belih

S. K.

18. 02. 2022. u 20:58

DEJAN Savić je treći put u Crvenoj zvezdi. Selektor vaterpolista preuzeo je i kormilo crveno-belih, s kojima je 2013. pokorio i Evropu. Najbolji trener sveta u izboru FINA pokušaće sa Milošem Vukićevićem i drugovima da podigne formu kako bi ostvarili što bolji plasman na sva tri fronta.

ТРЕЋИ ПУТ У ЗВЕЗДИ: Селектор ватерполиста вратио се на клупу црвено-белих

FOTO: EPA

Trofejni stručnjak je i treći starteg u svoj sezoni na klupi Zvezde. Aleksandar Filipović je odveo ekipu u Ligu šampiona, ali je 18. januara predao palicu legendarnom vaterpolisti Mirku Vičeviću. Kotoranin se posle samo osam utakmica na klupi Zvezde, 9. februara, morao da povuče zbog pritiska navijača. Zbog transparenta "Hrvat, Šiptar, Balija nisu moja bratija" Zvezda je kažnjena utakmicom bez gledalaca i večeras (20.00) će na Dorćolu protiv Novog Beograda igrati pred praznim tribinama.

Čelnici kluba su neočekivano morali da traže novog stratega i uspeli su da ubede Savića da preuzme ekipu, koja je posle promena pomalo uzdrmana.

Savić je bogatu igračku karijeru završio u kapici Zvezde u sezoni 2010/2011. Odmah je seo na klupu i za četiri godine osvojio je titulu prvaka Evrope, Superkup Evrope i dve duple srpske krune. Povukao se godinu dana uoči Olimpijskih igara u Riju 2016, jer je hteo da se posveti samo reprezentaciji.

Vratio se na leto 2017. i ekipu vodio do 14. decembra 2018, kada je posle neočekivanog poraza u Kupu od Radničkog podneo ostavku.

Sada dolazi da pomogne prijateljima. Do kraja sezone očekuju ga dve utakmice u ligaškom delu prvenstva, pa plej-of, treći turnir Regionalne lige, gde je Zvezda trenutno šesta, kao i pet mečeva u B grupi Ligi šampiona, u kojoj se crveno-beli na devet utakmica osvojili četiri boda i trenutno su poslednji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna