RATKO ĐURKOVIĆ NOVI TRENER CRVENE ZVEZDE: Legendarni rukometaš na kormilu nasledio Žikicu Milosavljevića

S. K.

19. 01. 2022. u 16:18

RUKOMETAŠE Crvene zvezde će u nastavku sezone sa klupe voditi Ratko Đurković. Bivši pivotmen reprezentacije Jugoslavije već je održao i prve treninge sa crveno-belima, koji će se boriti za opstanak u ARKUS ligi.

РАТКО ЂУРКОВИЋ НОВИ ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Легендарни рукометаш на кормилу наследио Жикицу Милосављевића

Foto: Arhiva Novosti

Đurković je rođen 9. febriara 1975. na Cetinju, gde je počeo karijeru u Lovćenu. Igrao je i u Metaloplastici, Sintelonu, Partizanu, španskom Bidasonu i mađarskom Pik Segedu. Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzu na SP 2001, a bio je i četvrti na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju. Osim za SRJ, igrao je za SCG i Crnu Goru od 2006. d0 2008. godine.

u trenerskoj karijeri sa Lovćenom je 2011. osvojio Kup Crne Gore, a sa banjalučkim Borcem 2017. titulu prvaka BiH. Vodio je i nekoliko inostranih timova.

-Lepo sam dočekan, upoznat sam sa stanjem u ekipi i onim što se očekuje od nas, prihvatio sam se posla. Mogu da kažem da mi je drago da su moji bivši saigrači, što iz klubova, što iz reprezentacije, počev od Nenada Peruničića, Dragana Škrbića i Ognjena Kajganića, sa kojima sam u komunikaciji oko 20 dana, imali mišljenje o meni da ja kao trener, ličnost i profesionalac mogu da vodim Crvenu zvezdu i napravim dobar posao. Upravo je to bilo i ključno da dođem... Video sam ambiciju kod njih da žele da naprave mnogo više od ovoga do sada, a i ja želim da se ostvarim kao trener na mnogo većem nivou, što Crvena zvezda i jeste - istakao je za sajt SD Crvena zvezda Đurković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)