USPEH ZA SRPSKI BILIJAR: Davor Štefanek ugostio osvajače medalja sa Evropskog prvenstva

Novosti online

17. 01. 2022. u 17:13

ZA SRPSKI bilijar 2021. godina bila je veoma uspešna, Bojana Šarac (19 godina) osvojila je prvu seniorsku medalju za našu zemlju u ženskoj konkurenciji i to bronzu na Evropskom prvenstvu, a Aleksa Pecelj (22 godine) je osvojio prvu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u konkurenciji takmičara do 23 godine.

УСПЕХ ЗА СРПСКИ БИЛИЈАР: Давор Штефанек угостио освајаче медаља са Европског првенства

FOTO: SSS

Tim povodom Bojana i Aleksa, zajedno sa predsednikom Srpske bilijar asocijacije Pavlom Klanščekom, bili su gosti predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića.

Sa svakodnevnim izazovima sa kojima se suočava Srpska bilijar asocijacija govorio je Klanšček koji je istakao da se u doba korone otvorilo još šest bilijar klubova, te asocijacija sada broji preko 30 članova, a veliki rad ulaže se i u mlađe kategorije zato juniorska reprezentacija Srbije redovno učestvuje na međunarodnim takmičenjima, dok se sportski stručnjaci edukuju za rad i stiču svetski priznate licence, a zatim rade sa srpskim reprezentativcima. Uspehe, rad i trud pohvalio je predsednik SSS Davor Štefanek

- Nije mala stvar ostvariti ovakve rezultate, kontinuirano raditi i biti konkurentan na evropskoj i svetskoj sceni - čestitam vam! Sportski savez Srbije će se truditi da u narednom periodu više pomaže reprezentativce kako bi se nastavio niz osvajanja medalja u bilijaru - rekao je Štefanek.

Generalni sekretar SSS nadovezao se da će Sportski savez Srbije pružiti podršku Srpskoj bilijar asocijaciji u daljem napredovanju.

Bojana i Aleksa u proseku dnevno za bilijarskim stolom treniraju šest sati, a zatim rade i u teretani i sa sportskim psihologom. Bojana je dobitnica nagrade za fer-plej od strane EPBF 2019. godine, a Aleksa koji kako kaže je od malena u ovom sportu ima tri juniorske medalje i nastavlja da niže uspehe. Naše takmičare u martu ove godine očekuje Evropsko prvenstvo u Lašku u Sloveniji, pa se nadamo novim uspesima srpskog bilijara.

BONUS VIDEO: Navijači se skupljaju u velikom broju da dočekaju Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna