FILMSKA POTERA Muž nožem ubio svetsku prvakinju, a onda ovako pao policiji u šake

Novosti online

17. 10. 2021. u 13:53

TRAGEDIJA koja je pogodila svet atletike polako dobija svoje razrešenje.

ФИЛМСКА ПОТЕРА Муж ножем убио светску првакињу, а онда овако пао полицији у шаке

Foto: Depositphotos

Kenijska zvezda Agnes Tirop pronađena je mrtva u svom domu, a sada je priveden glavni osumnjičeni - suprug.


Nakon što je njen otac prijavio nestanak svetske rekorderke u drumskoj trci na 10 kilometara, policija je u domu atletičarke, u Itenu, pronašla njeno telo sa ubodnim ranama. Lokalni mediji su relativno brzo posle ovog prošlonedeljnog zločina naveli da je za ubistvo je osumnjičen njen suprug koji je, navodno, pozvao roditelje svoje žene i o svemu ih obavestio.

- Ibrahim Kipčumba Rotič, koji je bio u braku sa Agnes, posle zločina je pozvao njene roditelje. Rekao im je šta je uradio i izrazio želju da mu Bog oprosti to što je učinio - pisao je kenijski portal "Tuko", a lokalna policija se potom oglasila i obavestila javnost da je on priveden.

- Osumnjičeni je uhapšen i nalazi se u policijskoj stanici Čangamve. Privedena je tom prilikom još jedna osoba, Silas Čila Čelile, a njih dvojica sada pomažu policiji da se sve rasvetli. Ranije je lišen slobode i Džon Kipkoeč Samoe, osumnjičeni za saučesništvo, ističe se u saopštenju.

Kenijska policija je na Tviteru tome dodala da su njeni službenici Ibrahima Rotiča, jurili a da je on svojim automobilom tom prilikom izazvao udes - udario je u jedan kamion, posle čega je uhapšen.

"Tuko" je, podsetimo, javio da su se supružnici već duže vremena svađali, čak su i organizovali sastanke dve porodice kako bi se izgladili svi nesporazumi, ali da je, nažalost, na kraju sve završeno tragično.

Foto: EPA

Agnes Tirop

Podsetimo, dvostruka osvajačica bronze na svetskim prvenstvima, a četvrtoplasirana na Olimpijskim igrama u Tokiju u trci na 5.000 metara, ubijena je u 25. godini.


- Kada su naši službenici ušli u kuću, pronašli su Tiropovu u krevetu, a ogromna lokva krvi bila je na podu - otkrio je u sredu šef lokalne policije Tom Makori.

Ovome je dodao i sledeće:


- Policajci su videli da je ubodena u vrat, što je dovelo do mišljenja da je ubistvo izvršeno nožem. 

Bi-Bi-Si je pritom javio i da je kenijska atletska zvezda pronađena i sa ubodnom ranom u stomaku.


Agnes Tirop je pomenuti svetski rekord postavila prošlog meseca, a na Olimpijskim igrama u Tokiju joj je bronza na pet kilometara izmakla za 0,75 sekundi - za toliko je bila brža Etiopljanka Gudaf Cegaj.


Tirop je svetske bronze osvojila 2017. i 2019. godine.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna