NAGRADNI FOND NA SP U BEOGRADU 2,6 MILIONA: Zlato vredi 100.000 dolara

S. O.

06. 10. 2021. u 21:21

SVETSKO prvenstvo u olimpijskom boksu (26. oktobar - 4. novembar), koje se u Beograd vratilo posle 43 godine, biće po mnogo čemu posebno, a istorijsko po tome što će osvajači medalja prvi put dobiti i novčane nagrade.

НАГРАДНИ ФОНД НА СП У БЕОГРАДУ 2,6 МИЛИОНА: Злато вреди 100.000 долара

foto: Bss

 Svetska bokserska asocijacija (AIBA) izdvojila je 2,6 miliona dolara za nagradni fond, pa će šampionu u svakoj kategoriji pripasti 100.000 dolara, srebro vredi 50.000, a dve bronze po 25.000 "zelenih novčanica".

- Fantastičan potez AIBA. Novčane nagrade neizmerno će značiti osvajačima, ali i celokupnom boksu, jer će doprineti da ovaj sport dobije nova krila. Boks nije sport bogatih, već hrabrih, istrajnih, istinskih zaljubljenika u sport i viteštvo. Bokseri nisu navikli na novac, niti na raskošne uslove, kao što neki drugi sportovi i sportisti imaju. Navikli su da vole svoj poziv, da žive u tom adrenalinu koji ih nikada ne napušta. Zato će finansijska nagrada koju će dobiti osvajanjem medalja u Beogradu imati ogroman značaj - poručio je legendarni profesionalni šampion Roj Džons junior, jedan od mnogobrojnih zvezda - gostiju na SP.

Roj Džons je ističe i da zna da je Srbija zemlja hrabrih i srčanih ljudi, i da mu je posebno drago što se ovo prvenstvo održava u Beogradu.

- Znam da je Srbija zemlja sporta, hrabrih i srčanih ljudi, plemenitih kao što je i ovaj naš sport. Svetsko prvenstvo je prilika da neki novi naraštaji budu hrabri, iskreni, istrajni i dostojni sebe, upravo ta poruka koju boks nosi u sebi i sa sobom - ističe  legendarni Roj Džons.

- Nije svakog dana u tvom gradu smotra najboljih sportista sveta jednog velikog sporta, kao što je boks. Iskoristite ovu priliku koja vam se ukazala, zgrabite taj trenutak koji će vam zauvek biti poput zvezde vodilje, osetite sve čari koje sa sobom nosi Svetsko prvenstvo i bodrite boksere sa tribina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna