SEBIĆ NA STRELIŠTU GDE JE POČEO KARIJERU: Državno prvenstvo u streljaštvu u Trsteniku

S.BABOVIĆ

18. 09. 2021. u 19:08

DRŽAVNO prvenstvo u streljaštvu za pionire i opštu kategoriju održava se ovog vikenda na strelištu u Trsteniku, a podrška šampionatu je pristigla i od Milenka Sebića,osvajača bronzane medalje na OI u Tokiju.

СЕБИЋ НА СТРЕЛИШТУ ГДЕ ЈЕ ПОЧЕО КАРИЈЕРУ: Државно првенство у стрељаштву у Трстенику

Foto: S. Babović

Trodnevno prvenstvo koje zajedno organizuju Streljački klub “Dragačevo” iz Guče, Streljačka družina “Boško Jugović” iz Ivanjice iz podršku Streljačkog saveza iz Trstenika,okupilo je 192 takmičara.

- Izuzetno mi je drago što se prvenstvo odvija kod nas, na strelištu u Trsteniku, gde sam ispucao prve dijabole i odavde krenuo sa streljaštvom - kaže Milenko Sebić, osvajač bronzane olimpijske medalje.

- Nadam se da će ovaj objekat zaživeti i da će i se krenuti sa gađanjem i naših prvenstava u budućnosti.

Sebić podvlači da su uslovi za strelce u Srbiji danas mnogo bolji, da je nabavljeno dosta novog oružja i opreme, da se radi sa mlađim naraštajima, kao i da Svetski savez priznaje naše nacionalne discipline.

U nekima od njih, od petka su se okušali brojni takmičari. Na prvenstvu se sve do sutra nadmeću najbolji strelci u “B” i “C” programu malokalibarska puška za pionire i opštu kategoriju, kao i vojnička i poluautomatska puška na 100 metara za opštu kategoriju.

- Uslovi za takmičenje u Trsteniku su odlični, posebno mi je drago što je došao naš olimpijac sa medaljom iz Tokija da podrži ceo šampionat - kaže Milan Parezanović predstavnik organizatora prvenstva.

- Više od 100 nastupa dečaka i devojčica imali smo u kategoriji MK za pionire, za opštu kategoriju vojnička puška - 79, trostav - 80 nastupa.

U lokalnoj samoupravi,koja podržava organizaciju takmičenja kažu da je ceo sportski događaj od značaja za Trstenik,ali i ceo region.

- To je i izuzetna prilika za afirmaciju sportskog streljaštva, jednog od najtrofejnijih nacionalnih sportova, koji je u poslednje vreme naročito popularan i u ovom delu Srbije, budući da je naš Milenko Sebić osvojio olimpijsku medalju - navodi Dejan Rakovac, zamenik predsednika opštine.

- Uveren sam da ćemo se pokazati kao izuzetni, gostroprimljivi domaćini, a sama organizacija tako velikog takmičenja idealna je prilika za promociju pozitivnih vrednosti koje nosi sport.

BONUS VIDEO - Roditelji Milenka Sebića za Novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest