IZNENADILE GA ĐOKOVIĆEVE SUZE! Boris Beker: "I Novak je čovek"

V. N.

17. 09. 2021. u 19:09

SLAVNI nemački teniser, nekadašnji trener Novaka Đokovića, legendarni Boris Beker je u razgovoru za nemački "Evrosport" priznao da su ga iznenadile suze prvog igrača sveta posle poraza od Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena.

ИЗНЕНАДИЛЕ ГА ЂОКОВИЋЕВЕ СУЗЕ! Борис Бекер: И Новак је човек

FOTO: AP

Ali, je i podvukao da se nada da će njegov nekadašnji pulen ubuduće imati tretman kakav zaslužuje.

- Nikada nisam video Novaka da plače na terenu. Sigurno je stigao do samih granica svojih emocija. Bila su velika očekivanja, svi su ga svaki dan posle Vimbldona pitali da li će osvojiti kalendarski grend slem. Posle izgubljenog finala održao je sjajan govor, suznih očiju rekao je Njujorčanima "danas je najlepši dan mog živora, jer konačno osećam da sam poštovan i voljen". I to na dan kada nije uspeo da iskoristi priliku koja se možda pruža jednom u životu - naglasio je Beker.

Boris je primetio da je situacija u Njujorku bila neverovatna, da su svi pre finala videli Novaka na tronu, ali i ne Medvedeva. Zato smatra da je Đoković otvoreno, iskreno i sjajno govorio u veoma teškom trenutku za njega:

- Novaka znam privatno i profesionalno i mogu samo da kažem da je divan momak. Sportista koji ponekad sebi dozvoli da se loše ponaša na terenu, ali ko to ne radi?

Publika, uključujući i medije, moraju da se naviknu da imamo ne dve, nego tri legende. Nadam se da će posle svega viđenog u Njujorku da ga svi gledaju drugačijim očima.

Legenda svetskog tenisa smatra da Novak nije planirao zlatni slem, da nije razmišljao o odlasku u Tokio, već da se što bolje pripremi za Ju-Es open.

- Sa ove tačke gledišta mislim da je to bilo previše. Ali, Novak je ponosni Srbin i morao je bez dileme da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Ipak, i on je ljudsko biće, ne može uvek da pobeđuje, nosi pritisak i bude spreman. Mislim da se u Tokiju previše iscrpeo. Trebalo je posle Vimbldona da uzme pauzu od tri, četiri nedelje. Mnogo toga nije išlo u pravom smeru i epilog smo videli u finalu Ju-Es opena - naglasio je Beker.

BONUS VIDEO - BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

вввввввввв

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna