"ŠUMAHER JE MISLIO DA UMIRE": Dokumentarac o legendarnom Nemcu otkrio kada mu je bilo najteže

Novosti online

16. 09. 2021. u 08:42

DOKUMENTARNI film o Mihaelu Šumaheru, sedmostrukom šampionu Formule 1, konačno je objavljen

ШУМАХЕР ЈЕ МИСЛИО ДА УМИРЕ: Документарац о легендарном Немцу открио када му је било најтеже

FOTO: EPA

U filmu su emotivne izjave žene i dece nakon nesreće, isečci Šumaherovih trka, podsećanja na slavne dane legendarnog Nemca. 

Šumaher nije viđen u javnosti od njegove nesreće koja se desila krajem 2013. godine na skijanju. Vrlo malo se zna i o njegovom trenutnom stanju, a nakon ovog filma i izjava njegove supruge Korine, jasno je da više nikada nećemo videti starog Šumahera. 

Jedan od najstrašnijih momenata u karijeri velikog Šumahera bio je udes 1999. godine u Velikog Britaniji, kada je mislio da je mrtav. 

On je tada na Silverstonu pri brzini od 150 na sat udario u ogradu, a u dokumentarcu su prikazane neke njegove stare izjave u kojima je priznao da je bio siguran da će umreti.

- Prednji točak je bio zaglavljen. Nisam mogao da izađem i pokušavao sam da izvučem nogu koja je bila zaglavljena. Ležao sam tamo i odjednom sam osetio kako su mi otkucaju srca sve sporiji, sve dok u jednom momentu ne stanu. Mislio sam, verovatno se ovako osećaš kada ideš "gore" - priznao je Šumaher pre nekoliko godina.

Inače, udes se desio samo četiri godine nakon pogibije Airtona Sene na Velikog nagradi San Marina. Brazilac je tada izgubio kontrolu i zakucao se u betonski zid pri brzini od 300 kilometara na sat. 

BONUS VIDEO: Doček olimpijaca u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)