ODBOJKAŠI U DRUGOM KOLU SA UKRAJINOM Iznenađenja neće biti! Todorović: „Mi smo došli sa jasnim ciljem - da odbranimo zlato”

S. K.

03. 09. 2021. u 12:48

UKRAJINA nije velesila, ali je tvrd orah. U to su se naši odbojkaši uverili pre dve godine, kada su uz dosta muke u četvrtfinalu EP u Belgiji i Francuskoj slavili sa 3:2.

ОДБОЈКАШИ У ДРУГОМ КОЛУ СА УКРАЈИНОМ Изненађења неће бити! Тодоровић: „Ми смо дошли са јасним циљем - да одбранимо злато”

FOTO: M. Vukadinović

Uoči šampionata na turniru u Zaporožju Ukrajinci su trijumfovali sa 3:2, tako da evropski prvaci veoma oprezno dočekuju večerašnji duel (20.30) sa selekcijom koja može da bude hit prvenstva. Srbi su sinoć u prvom kolu grupe A u Krakovu savladali Belgiju.

- Svesni smo da nas od starta čekaju jake utakmice. Daćemo sve od sebe, pa ćemo videti da li će to biti dovoljno za željeni rezultat na šampionatu. Nedavno smo na turniru u Zaporožju izgubili od Ukrajine sa 3:2, ali je možda dobro to što smo tada odigrali lošiju utakmicu, nego da se to dogodi na prvenstvu. Ukrajina je nezgodna, ali mi smo ovde došli sa jasnim ciljem, da odbranimo zlato - kaže tehničar Vuk Todorović.

Uroš Kovačević primećuje da je grupa A možda i najteža na šampionatu.

- Nema lakih protivnika. Ukrajina je napredovala, tako da nas očekuje težak duel. Sigurno je da je u grupi glavni favorit Poljska, jer je svetski šampion, a i domaćin. Biće teško, ali mi smo veoma kvalitetni i borićemo se do kraja sa svima - ističe Kovačević.

Sjajni primač nikako ne prihvata priče da neko potcenjuje našu selekciju:

- Ne znam ko bi to mogao da kaže, jer mi smo na poslednjih pet šampionata osvojili dva zlata i dve bronze. To samo govori o našoj snazi. Druga je stvar to što je konkurencija paklena, pa na prvenstvu imate olimpijskog pobednika i vicešampiona, Francusku i Rusiju, svetskog prvaka Poljsku i nas kao šampione Evrope. Zato je mnogo pretendenata za tron, a nama je najvažnije da smo zdravi.

Ukrajince hvali i Srećko Lisinac:

- Reč je o veoma dobroj reprezentaciji, koja može da bude baš neugodna. Dobro smo ih upoznali i na turniru u Zaporožju. Poznata nam je njihova snaga. Ali, mi imamo kvalitet za visok plasman, što bi trebalo da dokažemo.

Aleksandar Atanasijević još pamti težak četvrtfinalni duel sa Ukrajincima na EP 2019, kada je sprečio iznenađenje - 3:2.

- Oni po imenima nisu u top 10 na svetu, ali mogu da iznenade. U to smo se uverili u Zaporožaju kada su nas lako savladali, iako je na kraju bilo 3:2. Ukoliko igraju dobro mogu da nam stvore poteškoće. Na nama je da se dobro spremimo i ne dozvolimo iznenađenje - kaže Atanasijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)