EVO ŠTA SU VATERPOLISTI ZAMERILI SAVIĆU: „Dao sam im srce, želudac i bubrege, a opet sam dobio ukor“

Novosti online

20. 08. 2021. u 09:46

ZAVRŠILE su se Olimpijske igre, vaterpolo reprezentacija Srbije je donela drugu uzastopnu zlatnu medalju. Odlaze u istoriju kao najuspešniji sportski kolektiv u našoj zemlji.

ЕВО ШТА СУ ВАТЕРПОЛИСТИ ЗАМЕРИЛИ САВИЋУ: „Дао сам им срце, желудац и бубреге, а опет сам добио укор“

FOTO: AP/Tanjug

Emotivno je bilo u Tokiju, emotivno je bilo na aerodromu Nikola Tesla, pa i na samom dočeku ispred Skupštine... Slavilo se i slaviće se, ali ima i nešto što su igrači "zamerili" selektoru Dejanu Saviću.

Nije ispoštovao tradiciju. Savić ovoga puta nije zvao tajm-aut na samom kraju utakmice, kada je pobeda već bila izvesna, čime je na neki način prekinuo tradiciju.

Zašto sada to nije uradio?

- Razmišljao sam o tome i iskreno dobio sam mali ukor od starijih igrača koji su se posle finala oprostili, jer su svi oni očekivali tajm-aut i da dobiju aplauz, da budu ispraćeni kao što im dolikuje... - ispričao je nasmejani selektor Dejan Savić u podkastu „Pod kapicom“.

- Ako već nisu dobili srce, želudac, bubrege i moje suze, neka im i taj aplauz - našalio se on.

Pravi razlog zbog kog je Dejan Savić prekinuo višegodišnju tradiciju je poštovanje prema selektoru Grčke, što je još jedan prilog tezi da je najveći trener svih vremena.

- Nisam hteo da uzmem tajm-aut jer bi se to razumelo na pogrešan način. Kao omalovažavanje protivničkog tima i trenera, a ja nisam hteo da ulazim u te vrste polemike. Imam veliko poštovanje prema Vlahosu (selektor Grčke prim. aut.) i nisam mogao to da uradim, jer mi je pred meč rekao da mu je čast da igra protiv Srbije u finalu Olimpijskih igara jer mu je to poslednja utakmica na klupi Grčke. Zato nisam zvao tajm-aut - objasnio je Savić čitavu misteriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)