SELEKTOR SRBIJE ANALIZIRA ŽREB: Očekujem da duel sa Rusijom bude za prvo mesto u grupi

Novosti online

13. 08. 2021. u 13:49

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je danas da očekuje da će meč sa Rusijom na Svetskom prvenstvu biti direktan duel za prvo mesto u Grupi B

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ АНАЛИЗИРА ЖРЕБ: Очекујем да дуел са Русијом буде за прво место у групи

FOTO: M. Vukadinović

"Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije. Dobili smo Rusiju koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala finale, tako da je Rusija veoma kvalitetan protivnik. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi", rekao je Bregar, preneo je Rukometni savez Srbije.

"Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da je Poljska dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja", dodao je on.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje se održava od 1. do 19. decembra ove godine u Španiji, igrati u Grupi B sa Rusijom, Poljskom i Kamerunom.

U narednu fazu plasiraće se po tri najbolje plasirane selekcije iz osam grupa, a Srbija se ukršta sa Grupom A, u kojoj igraju Francuska, Crna Gora, Slovenija i Angola.

Selektor je istakao da je najvažnije da igračice budu spremne za takmičenje, kao i da pre Svetskog prvenstva selekciju očekuju kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo.

"Nadamo se da će i povređene igračice uspeti da se oporave do tad i da ćemo baš dobro da odigramo Svetsko prvenstvo", zaključio je Bregar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)