SEZONA SIM uspešno završena u Srbiji u sezoni 2021. sledi međunarodno finale u Splitu

Novosti online

20. 07. 2021. u 15:23

U Sremskoj Mitrovici održano državno finale u odbojci na pesku čime je kompletiran spisak predstavnika Srbije na međunarodnom finalu u Splitu, od 16. do 21. avgusta

СЕЗОНА СИМ успешно завршена у Србији у сезони 2021. следи међународно финале у Сплиту

FOTO: SIM Srbije

Spektakl za kraj nezaboravne osme sezone Sportskih igara mladih! Na plaži u Sremskoj Mitrovici održano je državno finale u odbojci na pesku, a pobednici su kompletirali spisak predstavnika Srbije na međunarodnom finalu u Splitu, od 16. do 21. avgusta.

Karavan radosti i prijateljstva posetio je ove godine 36 gradova i opština širom Srbije, od Priboja gde je 9. aprila počela sezona, pa sve do spektakularnog svečanog otvaranja u Sokobanji, državnog finala na Zlatiboru i fantastične završnice kupa u malom fudbalu u Šapcu.

Najlepša sportska priča, koju školarci obožavaju, ponovo je potvrdila zašto je posebna i koliko slogan “Igre su zakon” najbolje opisuje emociju koju nosi. Sada je na redu međunarodno finale u Splitu, gde će se mališani iz Srbije takmičiti, ali pre svega družiti sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne Hercegovine.

- Sve što sam prošao i doživeo sa SIM-ovcima u ovih nekoliko godina nikada neću zaboraviti. Jedva čekam finale u Splitu, radujem se takmičenjima, a posebno druženju na rivi. Ovo je moja poslednja takmičarska godina, ali verujem da ću narednih biti velika podrška Igrama u mom rodnom Prijepolju, koje je grad sporta i mladih ljudi željnih dobrih prilika koje Igre nude i bezrezervno daju, izjavio je Edin Mehović, član ekipe “Bez nervoze” koja je pobedila u odbojci na pesku.

Mlada teniserka iz Pančeva Mina Kapor, koja takođe ide u Split, ističe da je veoma srećna što je učestvovala na Sportskim igrama mladih.

- Svima bih preporučila da se prijave, jer nisam uživala samo u igri, nego i u druženju. Nosim sa sobom jedno prelepo iskustvo. Zahvalila bih se ogranizatorima koji su bili divni i profesionalni. U Splitu ću se truditi da igram što bolje i predstavim svoju zemlju u što lepšem svetlu. Volim da se družim i jedva čekam da upoznam nove drugare, izjavila je Mina Kapor.

Talentovani fudbaler iz Šida Aleksa Novaković, član pobedničke ekipe na turniru kupa u malom fudbalu, istakao je da je posebno srećan što je njegov grad ove sezone bio domaćin Igara.

- Mojoj ekipi ovo je treće učešće na SIM, sada smo pobedili, a koliko to znači svima najbolje dokazuje što je u gradu bilo organizovano gledanje prenosa finala, potom nam je priređen doček, a primio nas je i predsednik opštine. Jedva čekamo odlazak u Split, jer za nas fudbalere se zna koliko volimo da se družimo i ko zna, možda sutra budemo u istom timu sa našim drugovima iz Hrvatske i BiH, izjavio je Aleksa Novaković.

Tokom osme sezone Sportskih igara mladih mališani su se takmičili u 10 sportova – basket 3X3, turnirima u malom fudbalu, između dve vatre, odbojci, atletici, odbojci na pesku, rukometu, stonom tenisu, tenisu i šahu. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.

U Srbiji, Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

FOTO: SIM Srbije

Tekst potpisa

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin DŽeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Na kraju i lep podatak. Srbiju će na Velikom Međunarodnom finalu u Splitu predstavljati dečaci i devojčice iz ukupno 34 mesta: Kuršumlije, Priboja, Bavaništa, Prijepolja, Kraljeva, Arilja, Kruševca, Negotina, Novog Sada, Selenče, Vranja, Čelareva, Požege, Nikolinca, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi, Čajetine, Rume, Novog Pazara, Čačka, Kikinde, Beograda, Paraćina, Niša, Aleksinca, Pančeva, Sokobanje, Kragujevca, Valjeva, Bojnika, Loznice, Šida, Velikog Gradišta i Sremske Mitrovice. Talentovani sportisti iz tri zemlje tako će imati besplatno mini letovanje i finalna takmičenja od 16. do 21. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

IMA LI SRBA? Naš pevač u Kataru viknuo stihove Gage Mirković - kakva je reakcija usledila (VIDEO)