PRAZNIK ATLETIKE U TVRĐAVI: Smederevo domaćin Balkanskog prvenstva u "kraljici sportova"

J. I.

25. 06. 2021. u 22:20

SPEKTAKL u Smederevskoj tvrđavi. U zidinama bisera srednjovekovne Srbije smešetena je atletska staza na kojoj će se sutra i prekosutra održati Balkansko prvenstvo u atletici.

ПРАЗНИК АТЛЕТИКЕ У ТВРЂАВИ: Смедерево домаћин Балканског првенства у краљици спортова

FOTO: N. Živanović

Grad Beograd i Smederevo domaćini su takmičarima iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije. "Balkanijada" će okupiti više od 450 atletičara, trenera i oficijelnih lica.

POSLEDNjA ŠANSA ZA TOKIO

BALKANIJADA će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju bodove na rang-listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Prisustvo 74. Prvenstvu Balkana potvrdio je predsednik Evropske atletske asocijacije, Dobromir Karamarinov, kao i mnoge druge evropske i svetske atletske legende, najavili su iz Srpskog atletskog saveza.

Zemlje učesnice su Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna I Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Turska, Ukrajina, Srbija.

Naša zemlja imaće 40 predstavnika, 18 u muškoj i 22 u ženskoj konkurenciji. Boje Srbije braniće: Armin Sinančević, Asmir Kolašinac, Elzan Bibić, Aleksa i Boško Kijanović, Mihajlo Mandić, Aleksa Tomić, Miloš Malešević, Luka Trgovčević, Miloš Marković, Lazar Anić, Dimitrije Novaković, Slavko Stević, Miloš Savić, Vojislav Gvero, Vedran Samac, Ivana Ilić, Milana Tirnanić, Tamara Milutinović, Dragana Macanović, Marija Stambolić, Teodora Simović, Olivera Jevtić, Anja Lukić, Milica Emini, Milica Gardašević, Sara Lukić, Jovana Gnjatović, Teodora Boberić, Angelina Topić, Dragana Tomašević, Aleksandra Ianović, Marija Vučenović, Adriana Vilagoš i Marina Živković.

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će služiti kao svojevrsna priprema za Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. u Beogradu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)