ĐOKOVIĆ IDE U TOKIO! Trenutno u našoj ekspediciji 77 sportista, čekaju se još košarkaši, atletičari...

V. N.

23. 06. 2021. u 20:40

NOVAK Đoković, koji je na OI 2008. u Pekingu osvojio bronzu, i još petoro srpskih džudista, učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, potvrdio je Olimpijski komitet Srbije, što trenutno znači da imamo 77 kvalifikovanih sportista za Japan (šansu još imaju košarkaši, atletičari).

ЂОКОВИЋ ИДЕ У ТОКИО! Тренутно у нашој експедицији 77 спортиста, чекају се још кошаркаши, атлетичари...

FOTO: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta je, kako navode iz OKS, potvrdio da će igrati u Japanu, a uz njega, od naših asova belog sporta trebalo bi da nastupi i Miomir Kecmanović.

- Novak je potvrdio želju da učestvuje na Olimpijadi i mi smo spisak sa njegovim imenom već poslali Olimpijskom komitetu Srbije - rekli su iz Teniskog saveza Srbije za "Žurnal".

Od džudista, Srbiju će predstavljati Milica Nikolić (do 48 kg), Marica Perišić (do 57 kg), Anja Obradović (do 63 kg), Nemanja Majdov (do 90 kg) i Aleksandar Kukolj (do 100 kg), zvanično je potvrdila Svetska džudo federacija (IJF).

Aleksandar Kukolj ističe da će nastup u Japanu, zemlji iz koje potiče džudo, biti nešto posebno.

- Osvajao sam medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Japanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom - rekao je Kukolj za sajt OKS.

SEDMORO STRELACA

SRBIJU će na OI predstavljati sedmoro strelaca, pištolj: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović. Puška: Andrea Arsović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović. U miks takmičenjima imaćemo tri para - jedan pištoljem: Zorana Arunović/Damir Mikec, i dva puškom. Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić.

Osvajač srebra sa nedavnog SP u Budimpešti, kaže, jedva čeka nastup u Japanu.

- Ako uporedimo džudo od pre 10 godina i sadašnji, rekao bih da je džudo u Srbiji napredovao enormno. Trebalo bi samo pogledati rezultate. Mnogo su tome doprineli uslovi za rad koji su danas mnogo bolji nego pre, ali i mentalitet koji smo uspeli da "slomimo" i da dokažemo, prvo sebi, da nije nemoguće pobediti Rusa, Japanca ili Francuza. Svi jedva čekamo nastup na Igrama - poručio je Kukolj.

HVALA VUČIĆU NA PODRŠCI

Ivan Todorov, predsednik DžS Srbije, za razvoj džudoa ističe odličan zajednički rad, ali podvlači i izuzetno važnu podršku države i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću, koji je prepoznao kvalitet i potencijal borilačkih sportova i projekat "Nacionalni trening centar" u Košutnjaku. Sa tim centrom, džudo će imati svoju kuću i perspektivu da ga podignemo na još viši nivo. Hvala Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću kao i OKS i predsedniku Božidaru Maljkoviću, koji maksimalno podržavaju sve naše kategorisane sportiste. Sve ovo je dodatni impuls ka Parizu 2024. i Los Anđelesu 2028. - rekao je Todorov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)