SRBIJA BOLJA OD AMERIKE: Odobojkaši upisali treći vezani trijumf u Ligi nacija

Novosti online

11. 06. 2021. u 21:16

ODBOJKAŠKA reprezentacija Srbije pobedila je Sjedinjene Američke Države u Riminiji sa 3:1 (25:23, 25:17, 19:25, 27:25) i upisala sedmi trijumf u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

СРБИЈА БОЉА ОД АМЕРИКЕ: Одобојкаши уписали трећи везани тријумф у Лиги нација

FOTO: OSS

"Orlovima" je ovo treći uzastopni trijumf i sada su četvrti na tabeli sa 19 bodova, koliko imaju i trećeplasirani Slovenci. Amerikanci su 10. sa 12.

Ne računajući treći set kada je doživela pad, ekipa Slobodana Kovača bila je većim delom utakmice znatno kvalitetniji rival od Amerikanaca. Naročito je to bilo uočljivo u drugom setu, u kojem je osvojila uvodnih šest poena i već tada napravila nedostižnu razliku.

I u četvrtom je Srbija diktirala tempo. Uspela je da se odlepi na 16:11, zatim je imala i 22:17, ali su SAD nanizale četiri poena i uvele dramu u završnicu. Posle izjendačenja 24:24 igralo se na razliku, gde je Marko Podraščanin smečom rešio pitanje pobednika.

Uroš Kovačević bio je najefikasniji u sastavu Srbije sa 22 poena, Aleksandar Atanasijević dodao je 16, a Marko Ivović 14. Na drugoj strani, 22 poena upsao je Tori Defalko, dok je 11 imao Bendžamin Peč.

Kovačevu ekipu čeka tri dana odmora, pa dueli protiv Rusije, Bugarske i Argentine u nastavku takmičenja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna