SRBIJA MI MNOGO ZNAČI: Slavni odbojkaš Marko Podraščanin ponosan što je juče odigrao 300. meč za orlove

S. K.

11. 06. 2021. u 12:04

MARKO Podraščanin je jedan od najboljih odbojkaša Srbije svih vremena. Slavni bloker je juče protiv Irana (3:1) u Ligi nacija odigrao 300. meč za "orlove" i tako se pridružio Goranu Vujeviću (304 utakmice), Nikoli Grbiću (319) i Andriji Geriću (331) u "klubu 300".

СРБИЈА МИ МНОГО ЗНАЧИ: Славни одбојкаш Марко Подрашчанин поносан што је јуче одиграо 300. меч за орлове

Marko Podraščanin Foto: N.Paraušić

- Ponosan sam - rekao je za sajt FIVB Podraščanin. - Nadam se da su moji saigrači, porodica i svi ljubitelji odbojke ponosni na moju dosadašnju karijeru. Ali, neću stati: želim još da igram, jer mi pruža veliko zadovoljstvo.

Bloker Trentina je za našu reprezentaciju debitovao na SP 2006. u Japanu. Radovao se evropskim titulama 2011. i 2019. bronzi na SP 2010, zlato u Svetskoj ligi 2016...

- Mnogo mi znači što predstavljam Srbiju. Odbojkau sam počeo da igram 2000. godine kada je naša reprezentacija osvojila olimpijsko zlato u Sidneju. Poslednjih 15,16 godina igram u jednom od najboljih timova sveta i osvojili smo mnogo medalja. Svaki put kada se vratimo kući sa medaljom osećam se veoma ponosno. To takođe čini moju zemljake, posebno moju porodicu zaista srećnim - ističe Podraščanin.

Marko ne pravi dugoročne planove. Sada je skoncetrisan na Lige nacija u Riminiju. Srbija je posle osam kola peta sa šest pobeda i dva poraza. Večeras (18.00) igra sa SAD, a cilj je F4.

- Imamo sjajan tim i priliku da odemo na Fajnal for što će za nas biti sjajan rezultat, jer je ovaj sistem takmičenja veoma težak. Nemamo, tako sjajne igrače na klupi kao Poljska, Brazil ili Francuska, tako da je za nas svaka pobeda važna. Došli smo ovde bez Petrića, izgubili zbog povrede Lisinca, jednog od najboljih blokera na svetu. Zato bi plasman na F4 za nas bio sjajan rezultat - podvukao je Podraščanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a