DRAGOLJUB ZBILJIĆ: Srpska dominacija, ambicije evropske

Novosti online

08. 06. 2021. u 20:20

PLANSKI, analitično i racionalno, odbojkaši Vojvodine kompletirali su tim za narednu sezonu, u kojoj će pored borbe na dva domaća fronta, reprezentovati Srbiju u grupnoj fazi Lige šampiona.

ДРАГОЉУБ ЗБИЉИЋ: Српска доминација, амбиције европске

Dragoljub Zbiljić Foto OK Vojvodina

Za Dragoljuba Zbiljića, predsednika srpskog šampiona, koji je za četiri sezone svog mandata osvojio sedam trofeja: četiri titule, dva Superkupa i Kup Srbije, upravo je ulazak u evropsku elitu ogledalo i kruna posvećenosti, poslovanja i ambicija svih u klubu.

- Imali smo uspešnu sezonu, ali je ostala senka u Kupu Srbije, gde nas je u polufinalu eliminisao Radnički. Poraz je sastavni deo takmičenja, ali više brige je doneo način na koji smo izgubili u Kragujevcu, nonšalantnom igrom, potcenivši rivala. Ceh je platio trener Siniša Gavrančić, čije mesto je zauzeo dotadašnji sportski direktor Slobodan Boškan. On je besprekorno završio sezonu, ali njegova pozicija na kormilu ekipe tek bi trebalo da se pokaže kao dobra odluka. Smatram da je Boškan, posle legendarnog Zorana Gajića, najbolji srpski trener - ne krije Zbiljić.

Prvi operativac našeg najtrofejnijeg odbojkaškog kolektiva ističe da se za igrače, od kojih je većina u srpskim reprezentativnim selekcijama, sezona završava 25. juna, a da je prozivka zakazana za 2. avgust.

- Uvodni treninzi biće na "Spensu", 16. avgusta pripreme nastavljamo na Palama, sezona startuje 2. oktobra, a u novembru izlazimo na evropsku scenu. Imamo visoke ambicije, a u Srbiji, dominacija se podrazumeva. David Mehić se vratio iz Poljske, pojačanja su, takođe, Andrija Vilmanović, Nemanja Čubrilo, Andrej Rudić, Rafael Migel iz Lokomotive iz Jekaterinburga i Radoslav Parapunov, reprezentativni korektor Bugarske. Nikola Vujović je prešao iz omladinskog pogona, a tu je i Lazar Bajandić, kao i igrači koji su izneli minulo prvenstvo, tako da po oceni struke imamo 14 igrača, pojačanu ekipu za snažan timski kolektiv - zaključio je Zbiljić i najavio da odbojkaši Vojvodine dobijaju brendirani autobus, na kojem će na srpskom i engleskom pisati "Šampioni Srbije".

AGENCIJA ZA IGRAČE

VOJVODINA je formirala agenciju za sportski menadžment, na čelu sa legendarnim odbojkašem Đorđem Đurićem, koja će zastupati igrače i koja ima saradnju sa Italijom, Turskom, Grčkom...

- Potreba je da, posle talenata koje smo pretvorili u odlične igrače, razmišljamo o interesima kluba. Napravimo sjajnu generaciju iz koje neki pređu u, kako kažu, jaču ligu, a pitanje je koliko je svaka liga napolju jača od naše i koliko je to dobro za njihov napredak. Oni bi trebalo da veruju u instituciju kluba, a ne u nekog menadžera koji živi 500 kilometara odavde i zove ih dva puta mesečno - kaže Zbiljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati