RASEL VESTBRUK OBRNUO IGRICU: Ovo je pre njega uspeo samo Vilt Čemberlejn (FOTO)

Novosti online

04. 05. 2021. u 08:57

RASEL Vestbruk je prava mašina za tripl-dabl učinke, a sinoć je nadmašio samog sebe.

РАСЕЛ ВЕСТБРУК ОБРНУО ИГРИЦУ: Ово је пре њега успео само Вилт Чемберлејн (ФОТО)

Foto: AP

U jednoj od najefikasnijih mečeva Vašington Vizardsi savladali su Indijana Pejserse 154:141, a Vestbruk je ponovo postavio lične rekorde u koševima i skokovima, upisao je jedan od najređih statističkih učinaka u istoriji. 

Utakmicu je završio sa "samo" 14 poena, ali i 21 skokom i 24 asistencije. Ovo je tek treća utakmica u istoriji u kojoj je jedan košarkaš imao 20 ili više skokova i ,asistencija. 

Pre njega uspeo je to Vilt Čemberlejn u sezoni 1967/68., a pre dve godine upravo Vestbruk u dresu Oklahome postigao je 20 poena uz 21 asistencij i 20 skokova.  Uspeh je tada posvetio prijatelju Nipseju Hasleu koji je ubijen nekoliko dana ranije. 

Vestbruk će po četvrti put sezoni završiti sa tripl-dabl prosekom, čak i ako u preostalih sedam duela ne postigne nijedan poen, asistencij, skok... Pre njega to je uspelo samo Oskaru Robertsonu u sezoni 1961/62.

Ovo je bio 178. tripl-dabl u karijeri Rasela Vestbruka, a Oskar Robertson je karijeru završio sa 181. 

Protiv Indijana Pejsersa Vestbruk je šutirao samo osam puta, a duel je čak 17 igrača završilo sa dvocifrenim učinkom. Vizardse su prenjdvodili Rui Hačimura sa 27, Bredli Bil sa 26, a Pejserse Karis Levert sa 32, poen manje ubacio je Domantas Sabonis koji je imao i 19 skokova i devet asitencija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)