ZVEZDA PODNELA TUŽBE: ABA liga neće biti "Bokan liga"

Novosti online

29. 03. 2021. u 21:20

PREDSEDNIK Crvene zvezde Nebojša Čović ocenio je da su događaji iz finala ABA lige 2018. i 2019. poremetili odnose u takmičenju i regionu i da to traje do danas, zbog čega je skeptičan kada je u pitanju predstojeći sastanak regionalnog prvenstva.

ЗВЕЗДА ПОДНЕЛА ТУЖБЕ: АБА лига неће бити Бокан лига

Foto: N.Paraušić

On je u intervjuu za BH Basket kazao da će se truditi da takmičenje ne postane "Bokan liga".

"Ne bih ja to zvao skupštinom, već sastankom. Najveća zamerka Crvene zvezde je što je to neuređena liga i mi smo zbog toga reagovali. To traje od 2019. godine, a sada je 2021. Pojedinci pokušavaju da svojim pozicijama se postave tako da oni kontrolišu ABA ligu i zato ja kažem da to neće biti 'Bokan liga'. Crvena zvezda je podnela dve tužbe, jer liga nije pravno uređena. Zato je to vrlo neizvesno kako će se to u aprilu odvijati", rekao je Čović.

On je kazao da je 2015. godine sa Mladenom Veberom, tada iz Cedevite, i Draganom Bokanom, predsednikom Budućnosti, uradio mnogo toga da se postave osnove ABA j. t. d. kao i da je tokom vremena njegovog predsedavanja uspostavljena i ABA 2 i urađene druge stvari. Ali…

"Nakon toga, usledili su nemili događaji i 2018. i 2019. Oni su poremetili odnose u ABA ligi. Najveći problem je poverenje. Sad se pokušava nastaviti nekakvim silama, sve u cilju kontrole ABA lige i kontrole sudija u ABA ligi. Na kraju krajeva, pogledajte u poslednja dva-tri dana šta se dogodilo sa odlaganjem utakmicama… Ako to bude uređeno pravna liga, ona ima perspektivu. U protivnom, plašim se da neće imati perspektivu", rekao je Čović.

A onda dodao:

"Ima još jedna jako važna stvar, u toj sezoni 2017/18. smo došli do TV prava koja plaća Telekom iz Srbije. Ona obezbeđuju regularan i kontinualan prihod 1,8 do 2 miliona evra. U međuvremenu nismo našli nijednog sponzora, niti nešto dobili. Interesantno je da neko daje pare, a neko se igra sa tim parama. ABA liga i regionalna liga ima budućnost ako to bude liga klubova, ne nijednog kluba pojedinačno, niti jednog pojedinca. Potrebno je da sport sačuvamo od tih stvari. Videćemo, neću ništa da prejudiciram po pitanju tog sastanka", kazao je Čović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna