BUDUĆNOST U ČETVRTFINALU EVROKUPA: Podgoričani bolji od Cedevita Olimpije

Novosti online

09. 03. 2021. u 21:52

KOŠARKAŠI Budućnosti plasirali su u četvrtfinale Evrokupa, pošto su savladali Cedevita Olimpiju sa 79:66 u poslednjem 6. kolu.

БУДУЋНОСТ У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЕВРОКУПА: Подгоричани бољи од Цедевита Олимпије

FOTO: ABA liga/Partizan

Morali su izabranici Dejana Milojevića da pobede više od tri razlike kako bi se domogli plasmana među osam najboljih reprezentacija drugog po kvalitetu eropskog takmičenja.

Tokom većeg dela je bilo izjednačeno. Podgoričani su tek na početku četvrte četvrtine uspeli da vode više od tri razlike - 61:57.

Od tog momenta prednost je konstantno rasla i Budućnost je uspela da dođe do velike pobede vredne plasmana u četvrtfinale.

Treba reći da je Cedevita Olimpija prošle nedelje propustila veliku priliku da se domogne četvrtfinale. Vodili su dva minuta pre kraja osam razlike protiv Virtusa. Ispustili su tu prednost i poraženi su posle produžetka. Da su Ljubljančani slavili na tom meču duel sa ekipom iz Crne Gore ne bi imao nikakav rezultatski značaj.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Melvin Edžam sa 20 poena, dok je Nikola Ivanović dodao 17. Na drugoj strani najbolji je bio Jaka Blažič sa 18 poena, pratio ga je Džerod Džons sa 12.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili