JUGOSLAVIJA, KAKVA BI TO KOŠARKAŠKA SILA BILA: Vučević pričao o Jokiću i Dončiću kao kandidatima za MVP nagradu

Novosti online

09. 03. 2021. u 08:42

NIKOLA Vučević, košarkaš Orlando Medžika, rekao je da bi košarkaška reprezentacije Jugoslavije bila ozbiljna ekipa, ali i da to sada nije realno da se desi, te sa igračima sa ovih prostora više razgovara o uticaju koji imaju u na decu širom Balkana.

ЈУГОСЛАВИЈА, КАКВА БИ ТО КОШАРКАШКА СИЛА БИЛА: Вучевић причао о Јокићу и Дончићу као кандидатима за МВП награду

Foto: EPA

Na ovogodišnjem meču svih zvezda NBA lige učestvovala su tri košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije – Nikola Vučević (Crna Gora), Nikola Jokić (Srbija) i Luka Dončić (Slovenija).

Košarkaši sa Balkana nikada nisu imali ovakav uticaj u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Jokić i Dončić spadaju među najbolje u ligi, a i Vučević je u tom rangu, pošto je jedan od najboljih centara lige.

Države sa ovih prostora proizvode najtalentovanije igrače sveta, a pre tri decenije su svi igrali zajedno pod jednom zastavom – Jugoslavije.

- Bila bi to ozbiljna ekipa, ali nije realno da se desi, ono o čemu više pričamo jeste kako je odlično za košarku da igrači sa naših prostora igraju u NBA, koliko je važno da imaju značajna uloge. Jokić i Dončić su kandidati za MVP, ja sam Ol-star, to je i velika motivacija za mlade tamo, da možeš da stigneš do vrha - rekao je Nikola Vučević za Sputnjik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)