EFES KA ISTORIJI Ataman: Niko nas neće zaustaviti!

V. P.

19. 02. 2021. u 17:21

POSLE pobede u Barseloni u prošlom kolu, kontroverzni trener Efesa Ergin Ataman poručio je konkurentima da ih ove sezone niko neće sprečiti da ispišu istoriju.

ЕФЕС КА ИСТОРИЈИ Атаман: Нико нас неће зауставити!

FOTO: Evroliga

Prošlogodišnji najbolji tim Evrolige do prekida takmičenja prevazišao je probleme iz uvodnog dela sezone i nastavio marš ka istoriji pobedom protiv Olimpijakosa (76:53), šestom u poslednjih sedam kola.

Gosti iz Atine imali su čak 15 poena prednosti nakon prve četvrtine, ali je turski tim reagovao neverovatnom serijom 24-2 i potom uspostavio potpunu kontrolu nad utakmicom. Šejn Larkin ponovo liči na verziju iz prošle sezone, u kojoj ga je pandemija zaustavila na putu ka MVP trofeju.

Predvodio je Efes sa 21 poenom, uz po pet skokova i asistencija, Brajant Danston ubacio je 15, dok je naš Vasilije Micić konačno mogao sebi da priušti luksuz jedne slabije partije. Postigao je devet poena, uz šest izgubljenih lopti za 22 minuta na terenu. U timu Olimpijakosa dvocifren je bio samo Janulis Larencakis sa deset poena.

Himki je održao tromesečni "pomen" svojoj poslednjoj pobedi u Evroligi. U meču sa Baskonijom na svom terenu doživeo je 16. uzastopni poraz (67:89), trenutno je na skoru 2-22 i koš-razlici minus 303! Jedine dve pobede ostvario je kod kuće protiv Crvene zvezde i na gostovanju Zenitu, 17. novembra.

Najefikasniji igrač meča bio je Aleksej Šved sa 16 poena (10 asistencija), dok srpski reprezentativac Stefan Jović nije igrao zbog povrede. Propustio je čak 16 mečeva u dosadašnjem toku Evrolige, ukupno proveo na terenu samo 184 minuta, sa prosečnim učinkom od 4,4 poena, 3,8 asistencija i 1,8 skokova.

Baskonija je u ovom meču imala šestoricu dvocifrenih, koje je predvodio centar Jusufa Fal sa 14 poena (9 sk.), po 13 su postigli Zoran Dragić, Rokas Giedraitis i Luka Vildoza. Trećom vezanom pobedom, tim trenera Duška Ivanovića popravio je skor na 12-13 i ostao u igri za plasman u plej-of.

Ovosezonski Armani ne deluje kao još jedna promašena investicija modnog magnata. Milanezi su protiv Makabija došli do šestog trijumfa u poslednjih sedam utakmica (87:68) i preskočili moskovski CSKA na drugom mestu evroligaške tabele (skor 16-8).

U timu trenera Etorea Mesine prednjačio je bivši Zvezdin igrač Kevin Panter sa 15 poena, jedan manje ubacio je Kajl Hajns, dok je naš veteran Vladimir Micov na perfektan način iskoristio nešto manju minutažu od uobičajene, s obzirom na to da je tri nedelje odsustvovao sa terena. Za 13,4 minuta postigao je devet poena, bez promašaja (3/3 za dva, 1/1 za tri), uz dva skoka i asistenciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije