TEPIĆ: Kup je specifično takmičenje, meč protiv Mladosti moramo da shvatimo ozbiljno

Novosti online

10. 02. 2021. u 11:58

KOŠARKAŠI Mege takmičenje u Kupu Radivoja Koraća počinju duelom protiv zemunske Mladosti, a očekivanja pred meč izneo je Milenko Tepić.

ТЕПИЋ: Куп је специфично такмичење, меч против Младости морамо да схватимо озбиљно

FOTO: KK Mega/Ivica Veselinov/ABA liga

Iskusni plejmejker zna šta je potrebno da on i saigrači obezbede prolaz u polufinale ovog takmičenja.

- Kup je vrlo specifično takmičenje. Oni su prvi u KLS, a po mom mišljenju su napravili korak napred ove sezone. Imaju nekoliko Amerikanaca u timu, što mislim da nema nijedna ekipa u KLS. To govori o njihovj ozbiljnosti. Zadržali su tim na okupu tokom cele sezone i sigurno su ekipa koja može da napravi iznenađenje. Gledajući način na koji igraju, mi moramo ozbiljno da shvatimo tu utakmicu kao i svaku do sada, u suprotnom biće jako teško. Prvo Mladost, pa ćemo posle razmišljati šta i kako dalje - rekao je Tepić "Tanjugu".

Odličnu uvertiru pred Kup izabranici Vlade Jovanović napravili su pobedom protiv Mornara (90:89) u ABA ligi, kada su posle velike borbe u finišu meča polaganjem Dajšona Skučija Smita došli do 12. trijumfa.

- Bila je to veoma važna utakmica za nas, stanje na tabeli nas je obavezivalo, ne da dobijemo, nego da damo malo više od sebe da bismo ostali u nekoj realnoj trci za plej-of. Zaista bi bila šteta da se to ne desi, gledajući naše partije u dosadašnjem delu sezone - kaže Tepić i dodaje:

- Mornar je jedna od najkvalitetnijih ekipa u Jadranskoj ligi, a ono što je po mom mišljenju odlučilo meč jeste naša želja i upornost tokom cele utakmice, čak i kada su oni vodili dvocifrenom razlikom. Zbog toga kakav su tim i kakve pojedince imaju, a koliko smo mi sa druge strane mlada ekipa, bila je potrebna vera da se i u tim sitaucijama dobije utakmica. Na kraju smo dobili uz sreću, ali i uz veliku borbenost.

Mega sa skorom 12-6 trenutno drži treće mesto na tabeli ABA lige i jedan je od kandidata za plej-of, iako je malo ko verovao u to na startu regionalne lige.

- Teško je imati ambicije kada ste mlada ekipa, sa donekle neafirmisanim igračima i kada ne znate koji su krajni dometi većine igrača u ekipi. Srećom, mi smo pronašli hemiju i sada to deluje prlično dobro. Priča o plej-ofu bila je veoma nerealna na početku sezone, niti smo mi o tome razmišljali, niti sada razmišljamo. Idemo utakmicu po utakmicu, dajemo sve od sebe. Imperativ plej-ofa nismo imali na startu, ne znam zašto bismo ga imali i sada. Najvažnije je da se mi trudimo, da napredujemo kao ekipa. Ispred nas su trenutno ekipe u koje je uloženo mnogo novca, koje imaju afirmisane igrače. Milslim da nemamo pritisak, ali igramo kao i do sada.

Tepić, koji je najstariji u ekipi čiji je prosek godina manji do 20, kaže da se dobro uklopio sa Meginim klincima.

- Jeste situacija za mene specifična, jer s jedne strane nismo generacijski bliski i nisam znao šta mogu da očekujem od mojih saigrača kada sam došao. Sa druge strane, bio sam prijatno iznenađen talentom i načinom na koji prihvataju informacije. Naravno, ima mnogo prostora za rad i napredak. Sve ono što do sada radimo je za poštovanje. Svi smo u različitim fazama karijere, ja sam objektivno tu na kraju, oni na samom početku. Verujem da će većina njih izrasti u velike igrače. Gledam ih ravnopravno kao saigrače i trudim se koliko je u mojim mogućnostima da im pomognem da se nose sa nekim sitaucijama tokom sezone i na utakmicama - zaključio je Tepić.

Utakmica između Mege i Mladosti, prva na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, igra se sutra od 15 sati u dvorani "Spens" u Novom Sadu koji je domaćin takmičenja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024