JOKIĆ MVP, MVP! Nikola ubacio 50 poena, upisao rekord karijere! (VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2021. u 08:08

NIKOLA Jokić igra košarku koja nije sa ove planete, svakodnevno pomera granice, a večeras je bio centralna figura NBA lige.

ЈОКИЋ МВП, МВП! Никола убацио 50 поена, уписао рекорд каријере! (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Jokić je u porazu Denvera od Sakramenta (114:119) došao do rekorda karijere - ubacio je 50 poena Sakramentu! 

Zvezda Denvera ubacio je skoro polovinu poena svog tima. Bukvalno je igrao sam protiv Kingsa, bez podrške saigrača, te somborski košarkaš nije mogao da obezbedi pobedu svom timu. 

Do sada je dva puta imao po 47 poena, sada je za tri više popravio najbolji poenterski lični učinak u NBA.

Treći put ove sezone slavili su "Kraljevi" protiv Nagetsa, kojima u noći između subote i nedelje nije vredeo ni rekord Nikole Jokića. 

Srpski centar je za dva poena šutirao 17/27, trojke 3/5, slobodna bacanja 7/7, i na to je dodao 8 skokova i 12 asistencija, za 22. uzastopni dabl-dabl ove sezone.

Denver je sve vreme jurio zaostatak i na kraju nije uspeo da dođe do preokreta, iako je Jokić dodatno “zakuvao” dramatičnu završnicu. Imao je Sakramento i +14 u poslednjoj deonici, ali je Srbin sa pet pogođenih šuteva zaredom vratio nadu da mogu do preokreta.

Primakao je ekipu koliko je mogao, doprineo je i trojkom posle dodavanja iz auta, i iz reketa, ali se na kraju pišu lični rekord od 50 poena i novi timski poraz. 

Pored Jokića su dvocifren učinak imali Milsap sa 14, Barton i Moris po 11, te Grin 10 poena.

Kingse su do slavlja predvodili Barns sa 28 poena, Foks sa 24, sjajni ruki Halibarton sa 23 i Holms sa 21 poenom. Nemanja Bjelica ponovo nije igrao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati