OŽIVELI SU SLOVENAČKU KOŠARKU, SADA SE POLAKO GASE: Posle ABA lige Primorska istupila i iz nacionalnog prvenstva

Novosti online

23. 12. 2020. u 16:33

AKTUELNI šampion Slovenije, Primorska, povukla se iz tekućeg šampionata svoje zemlje, čime je najavljen definitivan kraj koperske košarkaške bajke.

ОЖИВЕЛИ СУ СЛОВЕНАЧКУ КОШАРКУ, САДА СЕ ПОЛАКО ГАСЕ: После АБА лиге Приморска иступила и из националног првенства

Foto: ABA liga

Košarkaški savez Slovenije potvrdio je da je rukovodstvo kluba iz Kopra obavestilo Savez o povlačenju i odluku obrazložilo velikim finansijskim problemima.

Primorska je isto učinila i u ABA ligi, a baš kao što je bio slučaj u regionalnom takmičenju, i slovenački savez je sve mečeve Primorske do sada odigrane u šampionatu registrovao sa 20:0 u korist protivnika.

Generalni sekretar Saveza Radoslav Nesterović smatra da je ovo veliki udarac za slovenačku košarku.

– Primorska je bila jedan od glavnih faktora oživljavanja slovenačke košarke, ali sjajne rezultate na parketu nisu pratili drugi faktori neophodni za dugotrajno funkcionisanje. Nadam se da će dugovi biti izmireni i da će se naći rešenje za nastavak rada sa mladim igračima i da ćemo u godinama koje dolaze u Kopru ponovo gledati košarku na najvišem nivou - poručio je Nesterović.

Za četiri godine postojanja Primorska je osvojila jednu ligu i tri kupa Slovenije, kao i dva Superkupa, a na međunarodnom planu, bil isu šampioni druge ABa lige 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)