SRBIJA KOMPLETNA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Sjajne vesti za košarkaše ako izvade vizu za Tokio

Novosti online

17. 12. 2020. u 11:32

СРБИЈА КОМПЛЕТНА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Сјајне вести за кошаркаше ако изваде визу за Токио

foto: EPA

IZ FIBA poručuju da će sve NBA zvezde igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. To je potvrdio generalni sekretar FIBA, Andreas Caklis.

Grk je na obraćanju novinarima otkrio da je FIBA imala razgovore sa čelnicima NBA lige i najavio da će svi igrači iz najjačeg lige sveta biti deo igara u Tokiju.

– Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi pre Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima – rekao je Caklis.

Srbija se i dalje nije kvalifikovala na OI, ali će biti učesnik jednog od četiri finalna turnira, koji će od 22. juna do 4. jula biti održani u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

– S naše strane, uveć će biti mesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Pre godinu dana dve nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo videli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu.

Na pitanje o odnosima sa Evroligom, Caklis je odgovorio da “stvar napreduje” i da se može očekivati dogovor Evrolige i FIBA.

– Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rešenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova – zaključio je Caklis.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)