DONEĆE SAMO DOBRO! Dejan Borovnjak, za "Novosti", o novom treneru Partizana Filipovskom

G. KELIĆ

05. 11. 2020. u 07:00

UVEREN sam da je ovo odlična odluka i za Partizan i za Sašu i nadam se što boljim rezultatima u nastavku sezone.

ДОНЕЋЕ САМО ДОБРО! Дејан Боровњак, за Новости, о новом тренеру Партизана Филиповском

Foto: Nebojsa Parausic

Ovako Dejan Borovnjak (34), srpski košarkaš iz redova rumunskog Voluntarija, koji je u karijeri imao prilike da sarađuje sa Filipovskim u Zelenoj Gori, počinje priču za "Novosti" o novom treneru Partizana.

Slovenački stručnjak je od 2014 do 2016. vodio poljski tim sa kojim je dva puta bio prvak države, a u sezoni 2015/2016. u rosteru se našao i nekadašnji univerzitetski reprezentativac Srbije, koji o njihovoj saradnji ima samo reči hvale.

ODLIČAN PSIHOLOG

BOROVNjAK ističe i Sašinu ljudsku stranu, uz napomenu da posvećuje vreme svakom pojedincu ponaosob.

- Vrlo je otvorena osoba za saradnju i spreman na razgovor u svakom trenutku. Prilazi posebno svakom igraču, i sa psihološke strane, kako bi mu pomogao i dao dodatno samopouzdanje.

- Ta naša sezona u Zelenoj Gori je bila poslednja evroligaška u starom formatu takmičenja. Igrali smo dobro, međutim nismo uspeli da prođemo grupu u jakoj konkurenciji, posle čega smo nastavili igranje u Evrokupu. Na kraju smo osvojili prvenstvo i kup. Bila je to prilično uspešna sezona za klub - navodi momak koji je svoju profesionalnu karijeru počeo upravo u crno-belom dresu, sada već davne 2004.

Filipovski spada u grupu iskusnijih trenera koji su karijeru uspešno gradili po mnogim klubovima Starog kontinenta, ali su njegove metode rada ovdašnjoj javnosti manje poznate.

- Koristi svih 12 igrača u rotaciji kako bi održao intenzitet igre, pre svega u odbrani, kojoj posvećuje veliku pažnju. Dobro kontroliše utakmicu i radi dosta video-analiza posle. Nosim samo pozitivne utiske u radu sa njim. Veoma je predan i posvećen košarci i veoma ozbiljno prilazi svakom treningu.

FOTO: Arhiva VN

Sjajni krilni centar ne krije da se i dalje čuje sa nekadašnjim trenerom.

- Ostali smo u kontaktu i pošto su nam se profesionalni putevi razišli. Pratim redovno dešavanja i u Partizanu, pa mogu reći da je ovo izuzetna stvar za obe strane i verujem da će rezultati u nastavku sezone biti sve bolji - zaključuje Borovnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri