RAĐA KAO I UVEK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Povraća mi se od poređenja Lebrona i DŽordana, evo šta je ključna razlika između srpske i hrvatske košarke

Novosti online

03. 11. 2020. u 13:05

DINO Rađa je otkrio šta tačno razlikuje srpsku košarku od hrvatske.

РАЂА КАО И УВЕК БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Повраћа ми се од поређења Леброна и Џордана, ево шта је кључна разлика између српске и хрватске кошарке

Foto: N.Paraušić

On je u intervjuu za "Index" pričao o mnogim temama, između ostalog i ovoj.

- Kod njih je košarku uvek vodila struka i u tome je glavna razlika. Duda Ivković, Božo Maljković, Obradović i slični su uvek bili glavni i to je ključno za razliku od nas", rekao je Rađa.

On ističe da situacija u hrvatskoj košarci nije najsjajnija.

- Situacija nije dobra. Svi smo toga svjžesni. Rezultati bi trebali doći kasnije, ali ono čime se mi sada bavimo je ono šta se pogrešno radilo zadnjih 15 godina. Mnogi krivo gledaju na Savez. Savez se bavi svim klubovima i svim ligama. Ja mogu garantovati samo jednu stvar, a to je da nema maminih i tatinih sinova kad je u pitanju izbor igrača u reprezentacijama. Niko od nas nije savršen i uvek će biti problema, ali ja mogu garantovatii da nema privilegija ni prijateljstava. Isključivo na temelju toga se donose odluke", poručio je on.

Rađa kaže da je protiv stranaca u tamošnjoj košarci, te da je I Savez pri takvom stavu.

- Klubovi su ionako isprostituisani sa strancima, tu ima baš svega. Mislim da bi reprezentacija trebala biti drugačija, ona mora biti svetinja. Za nju mora igrati onaj ko se naježi kad svira himna i ne pita je li bolestan, ovakav ili onakav. Ja u tome ne bih hteo učestvovati", zaključio je Rađa na ovu temu.

Jedna od tema razgovora je bila i poređenje o tome ko je najbolji košarkaš ikada Lebron Džejms ili Majkl Džordan.

Legendarni hrvatski košarkaš igrao je u NBA kada je Džordan krenuo u svoj drugi pohod po šampionsko prstenje i mogao je da se uveri o kakvoj "zveri" je reč, dok je Džejmsa ipak ispratio putem TV ekrana i nije ga toliko impresionirao.

- Kad krenu poređenja Lebrona i Džordana, meni se povraća", slikovito je opisao Rađa.

- Sin me uverava da je LeBron bolji, ali za mene to nije rasprava. Da je igrao pre 20 godina, Lebron ne bi mogao ni pola ovoga. Danas kad Lebron uđe u reket, svi mu se sklanjaju, a Džordana su tukli kao nikog i svejedno je dominirao".

Ne zaustavlja se samo na tome Rađa, kazao je da četvorostruki NBA šampion nije bolji i od pokojnog Kobija Brajanta, ali ne samo on...

- Ispred Lebrona je bio i Kobi i još neki. Poštujem Lebrona, ali Kobi je bio bolji".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna