NBA: Jokićev dabl-dabl za preokret, igraće se šesti meč! Šampion ispao od Bostona (VIDEO)

A. Ilić

12. 09. 2020. u 08:05

NOĆ između petka i subote donela nam je dva duela u polufinalu konferencija NBA lige. Na istoku su se sastali Boston Seltiksi i Toronto Reptorsi (92:87), a u duelu punom uzbuđenja Jokićevi Nagetsi savladali su LA Kliperse (111:105)

НБА: Јокићев дабл-дабл за преокрет, играће се шести меч! Шампион испао од Бостона (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Tim iz Kolorada nije dobro počeo duel. Imali su u jednom trenutku 16 poena zaostatka, dok su u završnici bili na pragu toga da ispuste prednost od sedam poena. 

Odgovornost je u potpunosti preuzeo Nikola Jokić koji je sa 22 poena i 14 skokova bio među najboljima  u svom timu, a pritom je upisao pet asistencija i dve blokade. 

Džamal Marej postigao je 26 poena, Pol Milsap dodao je 17, od čega 14 u trećoj deonici kada je pomogao Denveru da sa 16 poena minusa dođe do samo sedam. Moris je ubacio 12, Grent 10, a Porter 7.

U poraženom sastavu Kavaji Lenard je meč završio sa 36 poena uz 9 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte, dok je Pol Džordž ubacio 26 uz po 6 skokova i asistencija.

Košarkaši Boston Seltiksa plasirali su se u finale Istočne konferencije. Bili su bolji u majstorijici od aktuelnog šampiona Toronto Reptorsa rezultatom 87:92.

Reptorsi su dobili prvu četvrtinu s 27:26, da bi Seltiksi na odmor otišili pri rezultatu 46:50. Seltiksi su bolje zaigrali u trećoj četvrtini i u posljednju deonicu su ušli sa poenom prednosti. 

Posljednjih 12 minuta diktirali su tempo i prelomili meč poenima Džejsona Tejtuma i Kembe Vokera.

Tejtum je bio najefikasniji igrač Seltiksa s učinkom od 29 poena i 12 skokova, a pratio ga je Džejlin Braun sa 21 ubačenim poenom. 

Kod Reptorsa se istakao Fred Vanvlit koji je ubacio 20 poena.

Seltiksi će u konferencijskom finalu igrati protiv Majami Hita.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio