NE POMAŽE NI BRUTALNI JOKIĆ: Klipersi srušili Denver i poveli u seriji

Novosti online

08. 09. 2020. u 08:30

KOŠARKAŠI Los Anđeles Klipersa poveli su sa 2:1 protiv Denvera u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su rano jutros pobedili sa 113:107.

НЕ ПОМАЖЕ НИ БРУТАЛНИ ЈОКИЋ: Клиперси срушили Денвер и повели у серији

Foto AP

Ekipu iz Los Anđelesa predvodio je Pol Džordž sa 32 poena, četiri skoka, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Dobru partiju prikazao je u Kavaj Lenard, koji je meč završio sa 23 poena, 14 skokova i šest asistencija. On je imao i dve blokade, od kojih jednu u završnici pri pokušaju "zakucavanja" Džamala Mareja.

Markus Moris dodao je 12 poena za pobednički tim, a Montrez Herel 11.

Klipersi su u poslednjoj deconici gubili sa 90:97, ali su posle dobre igre u odbrani serijom 14:4 poveli sa tri razlike (104:101) i do kraja utakmice su zadržali prednost.

U ekipi Denvera najbolji je bio srpski centar Nikola Jokić sa 32 poena, 12 skokova, osam asistencija i ukradenom loptom.

"Oni su talentovani. Favoriti su na papiru i sve, možda imaju bolju startnu ekipu, više igrača... Nismo dobro zatvarali, a mora da postoji trud da bismo sebi pružili šansu za pobedu", rekao je Jokić.

U ekipi Denvera Majkl Porter postigao je 18 poena uz 10 skokova, Džamal Marej 14 poena uz devet asistencija, a Džerami Grant i Pol Milsap po 11 poena.

Naredna utakmica igra se u noći između srede i četvrtka.

Košarkaši Bostona poveli su sa 3:2 protiv Toronta u polufinalu Istoka, pošto su pobedili sa 111:89.

Seltiksi su vodili od početka do kraja utakmice, a predvodio ih je Džejlen Braun sa 27 poena, šest skokova i tri ukradene lopte. Kemba Voker u pobedi je učestvovao sa 21 poenom, sedam asistencija i četiri skoka, Džejson Tejtum postigao je 18 poena, uz 10 skokova i četiri asistencije, a Danijel Tajs i Bred Vonamejker po 15 poena.

Aktuelni šampion Toronto je tokom meča imao i zaostatak od 30 poena, a najefikasniji u ekipi bio je Fred Vanvlit sa 18 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte. Norman Pauel postigao je 16 poena, a Paskal Sjakam i Kajl Lauri po 10 poena.

Naredna utakmica igra se u noći između srede i četvrtka, a Seltiksima treba još jedna pobeda za plasman u finale Istočne konferencije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)