JOKIĆ SIJA OD SREĆE: Istorijsko veče, nikada nećemo odustati

G. K.

02. 09. 2020. u 17:45

DENVER slavi Nikolu Jokića!

ЈОКИЋ СИЈА ОД СРЕЋЕ: Историјско вече, никада нећемо одустати

Foto AP

Srpski košarkaš je tridesetak sekundi pre kraja pogodio šut preko Rudija Gobera za konačnih 80:78, čime su Nagetsi savladali Jutu za 4:3 u seriji i plasman u polufinale Zapadne konferencije.

Konačni rezultat možda deluje kao greška u pisanju, ali to nije. Igralo se tvrdo, ruke su se "odsekle", s obzirom na važnost utakmice i sve je više ličilo na susret dveju evropskih ekipa. Zapanjujuće zvuči da su Nagetsi postigli samo 30 poena u drugom poluvremenu, a od toga 21 Jokić!

Momak iz Sombora je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 30 poena i 14 skokova, uz četiri asistencija. Za razliku od prošlih mečeva na kojima je postizao i više od 40 poena, ovog puta je "odsečen" bio Džamal Marej, koga su protivnički košarkaši spustili na 17 poena i veoma slab šut iz igre od 33 odsto (7/21). Kod Jute je sjajnu partiju prikazao francuski centar Rudi Gober, sa dabl-dabl učinkom - 19 poena i 18 skokova, dok je Donovan Mičel upisao 22 koša i devet skokova, uz pritom devet izgubljenih lopti.

Međutim, i sreća je bila saveznik izabranika Majkla Melouna, jer brzopletost Torija Krejga nije kažnjena. Imala je Juta poslednji napad, ali su brze ruke Gerija Herisa ukrale loptu Donovanu Mičelu. Na drugoj strani kontru je povukao Džamal Marej i dodao loptu Krejgu, koji promašuje čisto polaganje. Pojavila se nova šansa za "džezere", tačnije Majka Konlija, kome uz zvuk sirene šut za tri izlazi iz obruča i tako Denver odlazi u drugi krug, kao tek 10. ekipa u istoriji NBA lige koja je u plej-ofu nadoknadila zaostatak od 1-3. U polufinalu ih čekaju L. A. Klipersi, a prvi meč je na programu sutra tri sata posle ponoći.

- Sve bolje smo igrali iz utakmice u utakmicu. Rekao sam na početku da će ovo biti interesantna serija. Ovo je istorijsko veče. Moramo da nastavimo da igramo, nemamo šta da izgubimo, nikad nećemo odustati, koliko god je težak protivnik - rekao je Jokić posle meča.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu