PRVO VELIKO IZNENAĐENJE: Vučević i Orlando srušili Milvoki i poveli u seriji

N. St.

18. 08. 2020. u 22:12

MALO ko je ovo očekivao.

ПРВО ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Вучевић и Орландо срушили Милвоки и повели у серији

Foto: Tanjug/Kim Klement/Pool Photo via AP

Kada je objavljen raspored plej-of utakmica izgledalo je da najlakšeg rivala ima Milvoki, tim sa najboljim skorom pred doigravanje. Mnogi stručnjaci su bili složni sa ocenom da će biti „čišćenje“. Tako nije mislio Orlando!

Predvođeni maestralnim Nikolom Vučevićem su napravili prvo veliko iznenađenje – 122:110.

Već posle prve deonice je ekipa u čijem gradu se nastavila liga imala dvocifrenu prednost (33:23) i sa istom razlikom su otišli na pauzu (62:52). Očekivalo se da će Janis Adetokumbo i ekipa da zaigraju znatno bolje u nastavku i upravo to se i dogodilo.

Posle manje od četiri minuta igre u nastavku su prišli na „-1“ (69:68). „Medžik“ nije pao pod pritiskom. Vratili su dvocifreno vođstvo i sa njim ušli u poslednjih 12 minuta (92:79). Midlton i Lopez su vratili nadu na nešto manje od osam minuta pre kraja (99:93), da bi Terens Ros pokrenuo, a Vučević trojkom ponovo odbio nalet protivnika i tako ugasio sve nade o velikom preokretu (109:95).

Najbolji u pobedničkom timu bili su Vučević (35, 14sk) i Ros (18, 6sk), dok su se na drugoj strani istakli Adetokumbo (31, 17sk) i Hil (16, 5as).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna