DONČIĆ MOTIVISAN ZA PLEJ-OF: Spreman za žestoku borbu

G. K.

17. 08. 2020. u 19:49

DALAS Maveriksi se posle tri sezone vraćaju u plej-of, a najveći "krivac" za to jeste slovenački košarkaš Luka Dončić.

ДОНЧИЋ МОТИВИСАН ЗА ПЛЕЈ-ОФ: Спреман за жестоку борбу

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

U četvrtfinalu im na megdan dolaze L. A. Klipersi, ekipa koja važi za jednog od najvećih favorita za šampionski prsten. Ne bi trebalo sumnjati da će dvoboj dva tima obilovati fantastičnom košarkom, s obzirom na to da su Maveriksi ofanzivno najpotentniji u ligi, a sada će igrati protiv ozbiljne odbrambene ekipe.

- Imaju odlične defanzivce kao što su Beverli, Lenard, Pol Džordž... Tu je Zubac koji je veoma potcenjen. Veoma su fizički jaka ekipa i ne boje se kontakta. Moraćemo da se suprotstavimo tome na sličan način. Nisam zabrinut. Veliki je izazov pred nama i mislim da smo spremni - rekao je fantastični Slovenac u razgovoru za američke medije.

Vidljiv je odličan odnos koji je Dončić izgradio sa trenerom Rikom Karlajlom.

- Bile su ovo dve sjajne sezone za mene u kojima mi je Rik mnogo pomogao pri privikavanju. Ponekad nas pita šta želimo da uradimo na parketu i koju akciju da pozovemo. Najvažnija stvar je da mi veruje.

NAVIJAČI

OKOLNOSTI u kojima se odigrava nastavak lige ne prija nijednom sportisti, pa tako ni Dončiću, koji se radovao igranju pred punom dvoranom:

- Prvi meč koji smo odigrali ovde bez navijača je bio veoma čudan i to se nije promenilo. Oni donose određenu energiju i stvarno su neverovatni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)