OTIŠAO JE PREDIVAN ČOVEK: Od Odža se oprostili i Amerikanci

V. N.

08. 08. 2020. u 20:10

KOŠARKAŠKI svet je u petak ostao u šoku zbog iznenadne smrti Majkla Odža.

ОТИШАО ЈЕ ПРЕДИВАН ЧОВЕК: Од Оџа се опростили и Американци

Foto: D. Stjepanović

Doskorašnjeg centra Crvene zvezde je tokom individualnog treninga u Beogradu izdalo srce, a navijači, čelnici i akteri igre pod obručima su u neverici komentarisali prerani odlazak dobroćudnog diva koji je plenio harizmom i dobrotom. Tragična vest se kasnije prenela i preko Atlatnika, odakle su poslednje pozdrave uputili sa koledža Florida stejt, mesta odakle je Odžo započeo svoje košarkaško putovanje.

- Majl je bio veći od života - stajalo je na društevenim mrežama NCAA lige, dok je škola koju je pohađao takođe imala šta da kaže na oproštaju od igrača. - Želimo da izrazimo saučešće Majklovoj porodici, prijateljima i nekadašnjim saigračima. Bio je kapiten našeg tima, diplomac univerziteta i cenjeni član zajednice Talahasija. Uvek je imao osmeh na licu i nije upoznao nikoga ko mu kasnije nije postao prijatelj. Ostaće upamćen po pozitivnom uticaju koji je imao na našu familiju - pisalo je u zvaničnom saopštenju univerziteta sa Floride.

ŽIVOT VEĆI OD RIVALSTVA

OD nekadašnjeg centra Crvene zvezde i FMP, na društvenim mrežama su se oprostili mnogobrojni igrači, timovi, a jedan od njih je i bivši plejmejker Partizana Aleks Renfro.

- Užasne vesti sam čuo. Koliko god da je rivalstvo između Crvene zvezde i Partizana, život je još veći. Počivaj u miru, veliki čoveče, moliću se za sve bližnje - poručio je Renfro.

I Lenard Hamilton, Odžov trener sa koledža, imao je poruku za svog nekadašnjeg igrača.

- Svih ovih godina, koliko sam trener, nisam sreo osobu koja je shvatala emocije drugih ljudi poput Majkla. Bio je najpopularnija osoba u Talahasiju, ali i na celom univerzitetu. Majkl Odžo je bio predivno ljudsko biće, sjajan saigrač i primer svega onoga šta naš univerzitet predstavlja. Bio je jedan od najčistijih "seminolija" (nadimak studenata Florida stejta) koje znam, nedostajaće našoj čitavoj familiji.

Prisetili su se i tamošnji mediji momka koji je u SAD došao iz rodne Nigerije, kako bi napravio košarkašku karijeru. Prvo je pohađao pripremnu školu u Tenesiju, da bi zatim otišao na Florida stejt koji je izabrao iz zanimljivih razloga.

- Prvo sam želeo da se sklonim od hladnoće, a drugi razlog je bila hrana. Želeo sam da se nađem negde gde ću jesti i gde će mi ostati za kasnije jer sam znao da ću za dva sata ponovo da ogladnim - rekao je tada Odžo.

Nekadašnje Odžove reči dovoljno govore o njegovoj ličnosti i skromnosti koja ga je odlikovala tokom života.

- Sada imam sve na koledžu, a pre toga smo večerali u pola šest i već oko pola osam ja sam bio gladan, a nisam imao para. I šta sam drugo mogao da uradim? Odlučio sam da diplomiram i pobegnem na koledž kako bih imao šta da jedem - bile su reči momka koji je završio ceo program tamošnjeg univerziteta pre dolaska u FMP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri