PREDSEDNIK FENERBAHČEA: Obradović nam je obećao da nikoga neće trenirati godinu dana, verujemo u Kokoškova

Novosti online

nedelja, 19. 07. 2020. u 13:44

ПРЕДСЕДНИК ФЕНЕРБАХЧЕА: Обрадовић нам је обећао да никога неће тренирати годину дана, верујемо у Кокошкова

Foto: N. Paraušić

VELIKE promene su se dogodile u Fenerbahčeu.

Posle mnogo uspeha sa klupe je otišao Željko Obradović, a na njegovo mesto je došao Igor Kokoškov. O svim tim promenama i planovima je govorio prvi čovek tima iz Istanbula Ali Koč.

- Još jednom bih hteo da se zahvalim Obradoviću. On je legendarni učitelj kako u svetu košarke, tako i u svetu Fenerbahčea. Niko nije želeo da ode, bilo je traumatično za nas, ali kada neko želi da ide, možete da se borite samo do određenog nivoa, a on je to žarko želeo. Delovalo je u jednom momentu kao da bi mogao da ostane, ali je zbog porodičnih stvari rekao da godinu dana ne želi nikoga da trenira, obećao nam je to - rekao je Koč.

Usled svih dešavanja sa virusom korona budžeti svih timova su smanjeni.

- Spali smo sa oko 30 na između 18 i 20 miliona dolara, morali smo to da učinimo. Došli smo do ovog nivoa i nismo hteli da imamo slobodan pad. Deficit košarkaške sekcije je pola deficita fudbalske. Razišli smo se sa trenerom i to nam je pomoglo u procesu izgradnje novog tima. Takođe, dobili smo i njegovo mišenje koje nam je veoma važno.

Na klupi je Kokoškov, a za sada su ekipu pojačali Lorenzo Braun, Edgaras Ulanovas, Danilo Bartel, Dajšon Pjer, Džonatan Hamilton...

- Ako me pitate za proces tranzicije, zameniti Obradovića nije lako, ne bi bilo lako nijednom klubu, svi bi imali problem da ga zamene. Međutim, Gerardini i Ozsoj su uradili odličan posao za 15 dana. Doveli smo trenera koji ima ime i brend, koji je imao toliko uspeha i sve to za kratko vreme. Mnoge je to iznenadilo, nisu očekivali. Imamo još nekoliko koraka da dovršimo, ali smo za sada odradili dobar posao. Još jednom se zahvaljujem Obradoviću i da poželim dobrodošlicu Igoru. Nadamo se da će Fenerbahče, koji ima brend u Evropi, nastaviti istim putem - zaključio je Koč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)