EVROLIGA DONELA ZDRAVSTVENI PROTOKOL: Hoće li navijači moći da prisustvuju utakmicama?

Novosti online

17. 07. 2020. u 21:45

USLED svih dešavanja sa pandemijom virusa korona koji je prekinuo mnoga sportska takmičenja, uključujući i Evroligu, već su počele prpreme za narednu sezonu.

ЕВРОЛИГА ДОНЕЛА ЗДРАВСТВЕНИ ПРОТОКОЛ: Хоће ли навијачи моћи да присуствују утакмицама?

Foto: N. Paraušić

Zbog svega toga je elitno takmičenje postiglo dogovor sa klubovima, među kojima je i Crvena zvezda, oko “paketa” i seta smernica kao odgovor na pandemiju.

- Cilj je da na najbolji mogući način dočekamo navijače u dvoranama, čim okolnosti to dozvole. S obzirom da evroligaški klubovi deluju u 15 različitih država sa različitim propisima nacionalnih zdravstvenih vlasti, smernice su svojevrsni vodič, skup ideja, preporuka i principa koje klubovi u Evroligi i Evrokupu mogu da primene u svojim dvoranama. Razmatrani su različiti aspekti kako bi se povratilo poverenje javnosti i navijača i kako bi novonastalu situaciju učinili što pogodnijom za prisustvo utakmicama - navodi se u saopštenju crveno-belih.

Imajući sve to u vidu klubovi i liga su preporučili sledeće korake:

* Raspored pristupa areni: Ulaz u arenu tokom određenog vremena i širenje što više fizičkih pristupnih tačaka u halama:

* Testiranje (Ispitivanje) i upravljanje cirkulacijom navijača: Klubovi će omogućiti testiranje temperature na pristupnim tačkama i ulazima u dvoranu, kao i upravljanje spoljnom i unutrašnjom cirkulacijom navijača, kako bi se poboljšalo socijalno distanciranje tokom celog trajanja događaja.

* Namenski protokoli za saniranje arene: poboljšati celokupnu čistoću u hali, uvođenje sanitarnih protokola i pružanje zaštitne odeće radnom osoblju i aštite gledaocima tokom boravka u hali.

* Epidemiološka ekspertiza: Posavetovati se sa stručnjacima za epidemiologiju kako bi podržali i pomogli implementaciju sigurnosnih protokola.

* Fleksibilna mesta za socijalno distanciranje: Stvaranje programa i šeme za sedenje radi različitih mera fizičkog distanciranja, kada je to potrebno, kako bi se omogućilo vlasnicima sezonskih karata da uživaju u igri sa svojih rezervisanih mesta u najsigurnijem okruženju i u skladu sa međunarodnim i / ili lokalnim propisima.

* Hends-fri tehnologija: Ubrzajte usvajanje takvih mera kao što su onlajn kupovina bez papira ili bezgotovinsko plaćanje da biste ograničili gužve, duge redove i dodirne tačke.

* Prilagodljivi načini plaćanja ulaznicama: Dati navijačima potrebnu fleksibilnost u nepredvidivim vremenima, nudeći kreativne uslove plaćanja.

* Zatražiti pomoć́ navijača: Ubrzati usvajanje inovativnih mera za angažovanje navijača, pitajuć́i i njih za mišljenje o gore navedenim merama i uzimajući u obzir njihov uvid prilikom dizajniranja novih mera u ovim okolnostima.

* Transparentna i dosledna komunikacija: Obaveštavajte ljubitelje košarke i navijače o svim preduzetim merama kako bi se osigurala njihova udobnost i sigurnost nakon što su vrata hale otvorena. Pobrinuti se i osigurati da znaju sve protokole unapred će biti ključno za uspešan povratak utakmicama uz prisustvo publike i njihovo praćenje uživo.

Kompletan zdravstveni protokol možete pročitati na i na zvaničnom sajtu Evrolige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)