SPEKTAKULARAN MEČ REALA I OLIMPIJAKOSA: Panatinaikos dobio protivnika u finalu Evrolige

Александар Илић
Aleksandar Ilić

24. 05. 2024. u 23:14

EVROLIGA je dobila i drugog finalistu. Nakon što je Panatinaikos savladao Fenerbahče i obezbedio prvo mesto u borbi za trofej, duel Reala iz Madrida o Olimpijakosa dao je i drugog.

СПЕКТАКУЛАРАН МЕЧ РЕАЛА И ОЛИМПИЈАКОСА: Панатинаикос добио противника у финалу Евролиге

FOTO: EPA

Priželjkivali su brojni navijači, posebno iz Grčke da bi mogli da vide finale u kome će snage odmeriti Olimpijakos i Panatinaikos, ali planove je pokvario branilac titule, Real Madrid koji je lakše nego što je bilo ko to mogao da očekuje upisao pobedu rezultatom 87:73, a zanimljiv je i podatak da je berlinska policija red u dvorani održavala uvođenjem pasa u dvoranu, te je i to dosta odvlačilo pažnju košarkašima, posebno sa linije penala. 

Madriđani su na početku meča delovali kao da su na lakšem treningu. Pre svega odličnim šutem spolja, ali i agresivnom odbranom došli su do velikog vođstva, nakon uvodnog perioda imali su "kraljevići" 28:10 

Razoružavali su motivisani izabranici Ćusa Matea odbranu rivala, služio je šut sa svih pozicija, a uz vrhunsku odbranu imali su i prednost u skoku. Sa druge strane Olimpijakos je pokušavao kroz individualna rešenja da se vrati. Ipak, nije im polazilo za rukom, pa je na veliki odmor rezultat glasio 56:37, dok je u jednom trenutku prednost Madriđana išla do 25+. 

Topila se prednost Reala, koji je četiri minuta bio bez postignutog koša, kada je bilo teško nalet rivala pokušao je da odbije Džanan Musa, Ali je Alek Piters sa nekoliko važnih trojki istopio prednost Madriđana i sveo zaostatak na deset poena (66:56). 

Preuzeo je i u četvroj deonici Piters ulogu lidera na terenu. Već na startu pogodio je trojku i održavao nadu Grka. Zanimljivo da je od šest pokušaja samo jednom promašio. 

Energija je u potpunosti na strani Olimpijakosa koji je prvi put došao do jednocifrenog minusa trojkom Najdžela Vilijamsa Gosa. 

Za više od toga Grci nisu imali snage, te će Panatinaikos u nedeljnom finalu igrati sa braniocem trofeja Realom iz Madrida. 

U redovima Reala Mario Hezonja postigao je 12 poena, jedan manje ubacili su Geršon Jabusele i Vinsen Porier. Alek Piters je u Olimpijakosu dodao 23, Šakil Mekisik doprineo je sa 17, a dva manje ubacio je Najdžel Vilijams Gos. 

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)