ZAŠTO GA MRZITE? Hrvat na stubu srama zbog Jokića, i to od strane koga

Novosti online

01. 04. 2024. u 10:50

Nikola Jokić je dvostruki MVP NBA lige, favorit je i ove sezone da prigrabi zvanje najkorisnijeg igrača, vodio je Denver prošle godine do titule, ali Toniju Kukoču to nije dovoljno.

ЗАШТО ГА МРЗИТЕ? Хрват на стубу срама због Јокића, и то од стране кога

Foto Tanjug

Hrvat smatra da Srbin nije ostavio najdublji trag u NBA ligi računajući igrače sa prostora bivše Jugoslavije. U intervjuu za "Sportski žurnal" je rakao da Nikola Jokić još nije najbolji NBA košarkaš sa ovih prostora, pa nema sumnje da će ova izjava podići prašinu.

- Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojom visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa, zna kako je i on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru - rekao je Kukoč o najboljem srpskom košarkašu.

Pored smele konstatacije kaže da Jokić može da radi šta hoće kada postavi stvari onako kako njemu odgovara.

- Jokić nije atleta, ne trči brzo kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom "modu“. Kada uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara, onda može da radi šta hoće.

Ova izjava Tonija Kukoča o Nikoli Jokiću izazvala je veliku polemiku u svetu košarke! Kako u evropskoj, tako i u SAD - gde su tamošnji navijači na društvenim mrežama žestoko izvređali nekadašnjeg igrača Čikago bulsa.

- Jokić je bolji od obojice zajedno - bio je jedan od komentara, dok su usledili i ostali:

- Džordan ga je nosio za sobom do titula, a tip misli da ima pravo da brblja.

- Zašto stara generacija toliko mrzi novu? Prihvatite da te stvari ne možete da uporedite.

- Da, osim naslova i MVP nagrada za regularnu sezonu i finale, Jokić ni po čemu nije bolji od dva prosečna centra.

Podsećanja radi, Toni Kukoč je sa Jugoplastikom tri puta bio prvak Evrope, a potom je sa Čikago bulsima kraj Majkla Džordana i Skotija Pipena osvojio tri titule u NBA ligi. Vlade Divac, NBA legenda u svoje vreme, učesnik je velikog NBA finala u dresu Los Anđeles lejkersa, a potom i Ol-star centar, Dino Rađa je četiri godine igrao za Boston seltikse.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)