PRVENAC ČEKAN 10 GODINA: Mega pogodila metu sa Zvezdom iz 25. pokušaja

V. P.

26. 03. 2024. u 21:35

DESET godina i četiri meseca bilo je potrebno Megi da pobedi Crvenu zvezdu u jadranskim vodama. Razne generacije ispucale su 24 pokušaja, najbliže je prišla ona iz sezone 2015/2016. pod komandom Dejana Milojevića, sa Ognjenom Jaramazom, Danilom Nikolićem, Nikolom Ivanovićem i Timotijem Luvavuom, poražena sa 78:79 posle produžetka.

ПРВЕНАЦ ЧЕКАН 10 ГОДИНА: Мега погодила мету са Звездом из 25. покушаја

Foto ABA liga

Bilo je još prilika da se ukloni ta neprijatna nula iz statističke arhive, recimo duel iz 2020. kada su glavni proizvodi fabrike talenata bili Filip Petrušev i Marko Simonović. Izbrisana je u meču 24. kola ABA lige pred ogoljenim tribinama "Arene", kada razlika u zvučnosti imena u sastavima i budžetima nikad nije bila veća - 89:83.

- Nemam neki poseban osećaj - prilično je ravnodušan prema tome 35-godišnji trener Marko Barać, vršnjak Adama Hange i mlađi od prvotimaca Zvezde Miloša Teodosića i Branka Lazića. - Rekordi i tradicija su tu da bi se rušili. Ovo je velika pobeda mojih igrača, sve ostalo može da bude samo zanimljivost.

Tim koji se pobrinuo za ovu "zanimljivost", mada je realnije reći senzaciju, u proseku ima samo 20,8 godina. Najstariji je Uroš Plavšić sa 25, najmlađi zlatni dečko juniorske reprezentacije Bogoljub Marković sa 18. Nikola Đurišić, momak u sferi interesovanja selektora seniora Svetislava Pešića, nedavno je napunio 20.

- Verujem u svoju ekipu, pokazali smo da apsolutno možemo da igramo protiv bilo koga - nema problem Plavšić sa samopouzdanjem ni na terenu ni van njega. - Znali smo da možemo i bilo je samo pitanje da li ćemo ispoštovati ono što smo radili na treningu. Jesmo u drugom poluvremenu. Igrate protiv evroligaša, kako da nemate motiv? Ko nema motiv protiv Zvezde i Partizana, nema potrebe da izlazi na teren.

ZVEZDA? LEPO JE ČUTI...

NEDAVNO je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović u jednom podkastu spomenuo Uroša Plavšića i Nikolu Đurišića kao igrače koji bi mogli da budu na listi letnjih transfera srpskog evroligaša za narednu sezonu.

- Lepo je čuti tako nešto, ali ja sam igrač Mege. Videćemo na kraju sezone... - rekao je Plavšić posle pobede nad crveno-belima.

U dosadašnjem toku ABA lige prosečno postiže 16,1 poen, uz 7,6 skokova i 1,2 asistencije.

Megini klinci su u osvit ove sezone zadenuli za pojas i skalp drugog večitog rivala. U četvrtoj pobedi nad Partizanom u istorijatu susreta ova dva tima u ABA ligi (88:86) učestvovao je i Nikola Topić, sada na Zvezdinom spisku igrača na rehabilitaciji. Budućeg top 5 pika na NBA draftu uspešno odmenjuje Stefan Miljenović. Momak sa Nijagarinih vodopada u igri ima silinu kanadskog čuda prirode, bio je pokretačka snaga Mege u poslednjoj četvrtini meča sa indisponiranim crveno-belima.

- Igrali smo odlično i u prvoj utakmici sa Zvezdom, bili u egalu 40 minuta i tada smo osetili da možemo da pobedimo - predosetio je Barać da u ovoj generaciji ima genetskog materijala za velike stvari.

Prvencem u mečevima sa Zvezdom obezbedila je mesto u plej-ofu, sa izgledima da se domogne i prednosti domaćeg terena. Ima pobedu manje od četvrte Cedevita Olimpije, ali bolji međusobni skor i u poslednja dva kola mečeve sa Splitom na domaćem terenu i u gostima sa Igokeom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata