"ON JE NEKO KO JE DRUGE ČINIO BOLJIM": Predsednik košarkaškog saveza Danilović o Nemanjinoj karijeri dugoj 20 godina (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2024. u 07:47

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović rekao je da je Nemanja Bjelica, koji je odlučio da okonča karijeru, bio neko ko druge igrače, na terenu i van njega, čini boljim.

ОН ЈЕ НЕКО КО ЈЕ ДРУГЕ ЧИНИО БОЉИМ: Председник кошаркашког савеза Даниловић о Немањиној каријери дугој 20 година (ФОТО)

FOTO: Nebojša Paraušić

- Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Košarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije - rekao je Danilović.

Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica obavio je na društvenim mrežama da je odlučio da završi profesionalnu karijeru. Posle 20 godina odlučio da kaže zbogom košarci. 

Posle ove odluke mnogi Nemanjini bivši saigrači su se zahvalili na svemu što je uradio u svojoj karijeri.  To su na svom Instagram uradili Tajris Haliburton, Džonatan Kuminga, Tajus Džons, Tadž Gibson, Serhio Ljulj, Stefan Marković, Gejb Vinsent i mnogi drugi sadašnji i bivši NBA košarkaši.

Bjelica je u mlađim kategorijama nastupao za Partizan i Superfund.

Seniorsku karijeru je proveo u Trajskirhen Lajonsima, Crvenoj zvezdi, Baskoniji, Fenerbahčeu, Minesoti, Sakramentu, Majamiju, Golden Stejtu i Fenerbahčeu.

Od 2009. godine je igrao za reprezentaciju Srbije. Osvojio je srebro te godine na Evropskom prvenstvu i zlato na Unierzijadi.

Na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine je osvojio srebro. Sa Golden Stejtom je 2022. godine osvojio NBA prsten.

Bio je MVP Evrolige 2015. godine, a sa Fenerbahčeom je osvojio prvenstvo i kup Turske.

BONUS VIDEO Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)