DERBI ZA TREĆE MESTO: Partizan bez trojice u akciji naplate duga "zmajčekima"

V. P.

02. 03. 2024. u 18:45

PARTIZAN se pobedom nad Efesom rešio tereta niza od pet poraza. U dobrom trenutku, pred današnji derbi 21. kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom u "Areni" (18.45).

ДЕРБИ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО: Партизан без тројице у акцији наплате дуга змајчекима

FOTO: M. Vukadinović

Timovi se nalaze na deobi trećeg mesta sa učinkom 14-6, tako da se radi o direktnom duelu za broj 3 u plej-ofu, mada će i jedni i drugi nastojati da se do kraja ligaškog dela domognu i bolje pozicije.

- Protivnik ulazi u ovu utakmicu sa stvarima koje su veoma bitne, sa novim trenerom i nekim novim igračima - kaže trener crno-belih Željko Obradović. - Na nama je da probamo da nastavimo da igramo na način na koji smo odigrali poslednju utakmicu, sa velikom borbenošću i željom da uđemo u seriju dobrih rezultata. Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević nisu trenirali, svi ostali su u redu.

I Beograđani i Ljubljančani su u poslednjih pet regionalnih mečeva ostvarili tri pobede i dva poraza, s tim da su "zmajčeki" u prvom susretu u svojim "Stožicama" slavili sa 95:91. Bila je to njihova sedma pobeda u 12 mečeva na domaćem terenu sa crno-belima, ali je sasvim drugačije kada se igra u Beogradu. Partizan je dobio pet od šest utakmica pred svojim navijačima.

LESOR ISPRED AVRAMOVIĆA

ALEKSA Avramović je partijom karijere u Evroligi srušio Efes i ostvario indeks korisnosti 32, ali je to bilo dovoljno samo za deobu drugog mesta sa centrom Barselone Janom Veselim u izboru za igrača kola.

Priznanje mu je "preoteo" bivši saigrač Matijas Lesor, koji je u pobedi Panatinaikosa nad Realom zaslužio indeks 33.

- Tradicionalno neugodan protivnik, koji uvek igra veoma dobro protiv nas. Odlično poznajemo njihove igrače, tako da ćemo biti spremni za ovaj meč - ističe centar Partizana Balša Koprivica.

Trener Olimpije Zoran Martić napominje da je pauza iskorišćena da se zaleče povrede.

- Prošle nedelje smo trenirali nekoliko dana u punom sastavu. Partizan je veoma zahtevan protivnik, posebno u Beogradu i posle odlične igre u evroligaškom meču sa Efesom. Sigurno će biti motivisani, imali su i dovoljno vremena da se pripreme za nas. Veliki izazov, želimo da odigramo pametno i strpljivo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!