"GREŠKU JE VIDELO 20.000 LJUDI, NE I SUDIJE": Janis Sferopulos imao šta da kaže nakon poraza od Žalgirisa

Александар Илић
Aleksandar Ilić

09. 02. 2024. u 22:48

Košarkaši Crvene zvezde sastali su se sa Žalgirisom u 26. kolu Evrolige. Nakon meča Janis Sferopulos nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo na konferenciji za medije.

ГРЕШКУ ЈЕ ВИДЕЛО 20.000 ЉУДИ, НЕ И СУДИЈЕ: Јанис Сферопулос имао шта да каже након пораза од Жалгириса

Foto: Tanjug

Istakao je Sferopulos da je Zvezda bila bez vodeđih igrača protiv Žalgirisa.

- Mislim da su igrači uradili najbolje što mogu. Borili su se, ali neki detalji su odlučili da ne pobedimo. Bilo je nedostatka komunikacije u odbrani u poslednjih pet minuta. To je dovelo do ovog rezultata. Igrali smo bez dva glavna plejmejkera. BIlo je teško nositi se sa utakmicom ofanzivno i defanzivno. Svi koji su igrali bili su od pomoći. Važno je kako je Jago igrao, ipak nedostajali su nam Teodosić i Topić.

Trener Zvezde govorio je o odbrani.

- Odbrana nije bila dobra. Igrali smo različite tipove odbrana. Mnogi šutevi koje su pogodili bili su teški. Bili su u ritmu. Pokušali smo da izbegnemo to, i oduzmemo loptu košgeterima, a onda je neko drugi poentirao. Šta god da smo radili oni su našli rešenje i poentirali. Pokušavamo da se popravimo, nekada smo dobri, nekada nije dovoljno.

Upitan je šta bi drugačije uradio.

- Ono što bih drugačije uradio na meni je, neću da delim sa novinarima.

Da li će Branko Lazić igrati u Nišu?

- Ne znamo, sigurno je da neće igrati protiv Zadra.

Bilo je i pozitivnih stvari, 22 asistencije, dobra igra Gilespija, Jago je imao 14 asistencija.

- U pravu ste, igrači su se pokazali, Fredi je odradio odličan posao. Svi treba da budu spremni. Želim da imaju taj mentalitet do kraja sezone. Borimo se na mnogo frontova i potrebno nam je da igraju kao danas. Jago je odigrao jednu od najzrelijih utakmica. Možda najbolju u Zvezdi. Ovo je još jedna pozitivna stvar. Ako govorite o poenima i asistencijama imao je nula izgubljenih lopti. Srećan sam što ga imamo u timu.

Upitan je da prokomentariše suđenje i grešku na štetu Zvezde.

- Znate, nikada ne komentarišem odluke sudija. Zato što bih u tom slučaju bio kažnjen. Sa jedne strane svi su videli nešto, nemoguće je da je pogrešilo 20.000 navijača.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024