"NIKAD IZAZOVNIJA SITUACIJA ZA REPREZENTACIJU SRBIJE!" Marina Maljković i igračice pred ogromnim izazovom

Novosti online

04. 02. 2024. u 16:26

Ženska košarkaška reprezentacija danas putuje preko Lisabona u brazilski Belem na FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir na kome će od 8. do 11. februara igrati protiv domaćeg Brazila, Nemačke i Australije. Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicima Marine Maljković biće potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi.

НИКАД ИЗАЗОВНИЈА СИТУАЦИЈА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ! Марина Маљковић и играчице пред огромним изазовом

FOTO: EPA

- Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još uvek se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove – rekla je selektorka srpskog nacionalnog tima Marina Maljković.

Na put kreće 11 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović i Saša Čađo. U Lisabonu će im se pridružiti Jovana Nogić, Ivana Raca i Dragana Stanković, a u Belemu Anđela Dugalić.

- Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak – zaključila je Marina Maljković.

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije. Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)