"ŠUTIRAO JE VEČERAS KAO STEF KARI": Sferopulos otvorio dušu i govorio o "najgoroj utakmici" na klupi Zvezde

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 02. 2024. u 22:38

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u 25. meču igrali su protiv Barselone, slavili su Katalonci 76:85, a nakon meča Janis Sferopulos pred novinarima izneo je svoje utiske.

ШУТИРАО ЈЕ ВЕЧЕРАС КАО СТЕФ КАРИ: Сферопулос отворио душу и говорио о најгорој утакмици на клупи Звезде

FOTO: M. Vukadinović

Nije Crvena zvezda uspela da slavi, ponajviše zbog svojih grešaka. Nakon meča Janis Sferopulos obratio se novinarima na konferenciji za medije.

- Nismo počeli meč kako smo želeli. Nismo bili čvrsti da slomimo ritam Barselone. Pokušali smo da promenimo tempo različitim postavama. Nažalost, Barselona je bila produktivna u napadu, posebno u prvom poluvremenu, pogađali su teške šuteve. U drugom poluvremenu smo pokušali da se borimo, spustili smo se na devet poena. Od početka su kontrolisali meč i zaslužili pobedu. Moramo da se popravimo. Problem nam je bio napad, a odbrana nije bila dovoljna, počeo je Sferopulos.

Otkrio je zbog čega je Branko Lazić imao malu minutažu.

- Istegao je mišić. Nisam želeo da ga koristim i pogoršam povredu. Ne znamo još koliko je ozbiljno. Hteo je da igra, ali nismo želeli da rizikujemo da ostanemo bez njega na duži period.

O nervozi svog tima rekao je...

- Bili smo nervozni. Želeli smo pobedu i mnogo žurili. Kada nešto želite previše, propustite način da do toga dođete.

Nedostajala je energija u večerašnjem meču.

- Nismo igrali sa puno energije. Bolji smo bili u drugom poluvremenu, to nije bilo dovoljno. Morate da shvatite da smo igrali četiri utakmice protiv Evroligaša, Partizan u domaćem prvenstvu, ali na nivou Evrolige je bila utakmica. Mnogo timova ima uspone i padove u Evroligi. Jedan tim pobedi 20 poena prednosti, pa naredni meč izgubi. To se dešava zbog mnogo utakmica. Moramo biti spremniji da se borimo.

Smatra Sferopulos da je ovo jedna od najgorih utakmica, kada je ofanziva u pitanju, od njegovog dolaska u Zvezdu.

 - Ofanzivno, ovo je jedna od najgorih utakmica. Borili smo se za skokove, dali su nam dosta ekstra poseda. Ali, Barselona je tim koji ima velika tela u reketu. Zato nismo imali jasne ideje, opet, imali smo otvorene šuteve koje nismo iskoristili.

Sjajnu utakmicu imao je Dario Brizuela protiv Zvezde. Odigrao je reprezentativac Španije utakmicu karijere. Ubacio šest trojki iz sedam pokušaja, ubacivši 20 poena.

- U mojim komentarima pred meč rekao sam: "Barselona ima kvalitet i igrače koji mogu da iskoče. Ne smemo nikoga da potcenjujemo". Svako može da nas kazni. Danas je šutirao kao Stef Kari, jedan od sedam šuteva koje je pogodio bili su otvoreni, a sve ostale smo branili. Branili smo ga, pokušali da ga zaustavimo. Pogodio je trojku sa 10 metara, šta možemo tu da uradimo, zapitao se na kraju Sferopulos.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)