NAJBOLJE I NAJGORE OD PARTIZANA: Utakmica sa Fenerom kao skica crno-belih ove sezone

V. P.

10. 01. 2024. u 21:40

UTAKMICA sa Fenerbahčeom u Istanbulu do detalja je skicirala igru Partizana u dosadašnjem delu sezone. Prikazala je sve najbolje i sve najgore što tim Željka Obradovića može da iznese na evroligaške terene. Ovo drugo lice potrajalo je duže i preteglo na stranu desetog poraza u 20 mečeva u elitnom klupskom takmičenju.

НАЈБОЉЕ И НАЈГОРЕ ОД ПАРТИЗАНА: Утакмица са Фенером као скица црно-белих ове сезоне

Foto: Evroliga

U većem delu prvog poluvremena crno-beli su se držali te pobedničke crte, jakim pritiskom na spoljnu liniju izbacivali protivnika iz komforne zone. Brzom napadačkom realizacijom prikrivali su svoju glavnu manu, nedostatak kreativne „jedinice“ jer Džejlin Smit to nikad nije bio i neće ni postati.

Stekli su 17 poena prednosti i pred sobom imali pun bunar samopouzdanja. Međutim, dosadašnja iskustva upozoravala su da u tim situacijama neretko upadnu u bunar umesto da iz njega crpe ono što im je potrebno za pohod na veoma značajnu gostujuću pobedu. Kada popuste defanzivni šrafovi, inače vitalni za napadačku igru tima koncipiranog na individualizmu, Partizan zalazi u nemirne vode u kojima se ne snalazi najbolje.

Ti odbrambeni šrafovi postajaće sve labaviji u ovom ritmu utakmica, posebno kada šestorica igrača uzimaju ili dobijaju 80 odsto minutaže. Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka prikovani za klupu, Tristan Vukčević na dva minuta, Danilo Anđušić na sedam, Frenk Kaminski na 12. U rotaciju se vratio Uroš Trifunović i uneo dašak svežine, ali nedovoljno za rivale poput Fenera koji koriste gotovo sve resurse.

Čeka se povratak Alekse Avramovića, možda i vitalnog igrača u ovako konstruisanom timu. Srpski reprezentativac ume da zasrlja, da ponekad podigne Obradoviću krvni pritisak na 200, ali su te stvari manje bitne od onoga što donosi ekipi. Partizan je u drugom poluvremenu izgledao kao da je digao ruke od utakmice, što verovatno ne bi bio slučaj da je na terenu bio Avramović.

Ove duple evroligaške nedelje, druge zaredom, crno-beli imaju benefit dva dana pauze do narednog meča, u petak sa Makabijem u „Areni“ (20.30). Imajući na umu težinu rasporeda u predstojećem periodu, pobeda nad protivnikom koji se odomaćio u Beogradu postaje imperativ sa aspekta potere za direktnim mestom u plej-ofu ili bar ostanka u plej-in zoni.

RASPORED

12.1. Partizan - Makabi

19.1. Panatinaikos - Partizan

26.1. Partizan - Žalgiris

31.1. Monako - Partizan

2.2. Virtus - Partizan

8.2. Partizan – Bajern

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?