"OVO JE LUDILO!" Kad Nikola Jokić zaprepasti TV komentatora koji je gledao svaki njegov meč! (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2023. u 21:24

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, sasvim fino "guraju" u nameri da odbrane titulu, a srpski as privlači pažnju američke javnosti čak i kada ima slobodan dan.

ОВО ЈЕ ЛУДИЛО! Кад Никола Јокић запрепасти ТВ коментатора који је гледао сваки његов меч! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Imajući u vidu najnoviju odluku NBA lige, koja je Jokića zbog apsolutno nestvarnih učinaka proglasila za najboljeg igrača Zapadne konferencije za mečeve odigrane u oktobru i novembru, pojedini američki novinari počeli su da se "igraju" na temu - koji je Srbinov meč u najjačem prvenstvu na svetu bio "najluđi" kada se radi o njegovim asistencijama.

I, jedan snimak je dobio najviše "lajkova", a u pitanju je neverovatan nastup koji je Nikola Jokić imao 2020. protiv Toronta.

Bilo je to vreme kada su startnu postavu nagetsa činili Džamal Marej, Geri Heris, Vil Barton, Džerami Grent i potonji dvostruki MVP lige. Sa klupe su ulazili Monte Moris, Majkl Porter Junior, Tori Kreg, Mejson Plamli, Vlatko Čančar i sadašnji član KK Partizan, Pi-Džej Doužer, a sama utakmica tog 1. marta 2020, iznedrila je reviju senzaacionalnih Jokićevih poteza.

Zvanično, u pobedi Denvera od 133:118, on je uz 23 poena imao i 18 skokova i "samo" 11 asistencija, ali broj nestvarnih dodavanja je bio još veći i mnogi od njih ušli bi na uobičajene "NBA Top 10" liste.

Uostalom, pogledajte i sami zašto je TV komentator pred kraj utakmice uzviknuo "Ovo je potpuno lud potez!", a i zašto je ovih dana, kada Jokić opet hara NBA ligom, ova utakmica uspela da se probije iz sećanja - u aktuelnosti.

Pred vama je četiri minuta košarkaške magije. Podsetimo, sve na jednom meču:

NBA tabele

U Zapadnoj NBA konferenciji, u kojoj nagetsi i igraju, prva je Minesota sa učinkom 15-4, Oklahoma je druga sa 13-6, Denver treći sa 14-7, a Feniks sa 12-8, Sakramento i Dalas sa po 11-8...

Na "istoku" vodi Boston sa 15-5, a za njim slede Orlando i Milvoki sa po 14-6, te Filadelfija i Njujork sa po 12-7.

Kada igra Denver? Raspored utakmica:

Denver redom igra (po našem, srednjoevropskom vremenu:

četvrtak, 7. 12. - u gostima protiv Los Anđeles Klipersa od 4

subota, 9. 12. - kod kuće protiv Hjustona od 3
utorak, 12. 12. - u gostima proptiv Atlante od 1.30
sreda, 13. 12. - u gostima protiv Čikaga od 2
petak, 15. 12. - kod kuće protiv Bruklina od 3
nedelja, 17. 12. - kod kuće protiv Oklahome od 3
utorak, 19. 12. - kod kuće protiv Dalasa od 3
četvrtak, 21. 12. - u gostima protiv Toronta od 1.30
subota, 23. 12. - u gostima protiv Bruklina od 1.30
nedelja, 24. 12. - u gostima protiv Šarlota od 1
ponedeljak, 25. 12. - kod kuće protiv Golden Stejta od 20.30
petak, 29. 12. - kod kuće protiv Memfisa od 3
subota, 30. 12. - kod kuće protiv Oklahome od 3

i tako dalje.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of...

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)