ZVEZDA NA VRHU ABA LIGE! Crveno-beli poslali Cibonu kući da se pita "Šta ovo bi?!"

Novosti online

03. 12. 2023. u 20:35

Crvena zvezda je ostvarila petu uzastopnu, a devetu ukupno pobedu u ABA ligi - desetkovana Cibona je deklasirana u Beogradu rezultatom 84:56 čime je ekipa trenera Janisa Sferopulosa zasela na prvo mesto tabele, sa učinkom 9-1 (jedini poraz naneo joj je Partizan, nedugo po dolasku grčkog stručnjana na kormilo ekipe s Malog Kalemegdana).

ЗВЕЗДА НА ВРХУ АБА ЛИГЕ! Црвено-бели послали Цибону кући да се пита Шта ово би?!

Foto: Crvena zvezda / Đorđe Kostić

Cibona, čak i da nije došla samo sa desetoricom u srpsku prestonicu, svakako nije bila favorit protiv jednog od dva beogradska evroligaša, mada je vladao oprez u taboru domaćih jer su Zagrepčani svoje tri ovosezonske pobede ostvarili u prethodna četiri meča.

 

Ali, vrlo brzo su oni shvatili da će ostati na jednom ABA trijumfu na Zvezdinom terenu u 23 pokušaja, iako su poveli sa 10:11. Razigrao se tada Luka Mitrović, ubacio sedam poena do sedmog minuta, pa iako su "cibosi" na 19:11 napravili seriju od 6:0, to je bilo jedino što im je domaćin dozvolio.

 

Jer, uz raspucanog Majka Tobija (14 poena u prvom poluvremenu, tri više od Mitrovića do velikog predaha, uz čak 69,2% šuta iz igre  (napsram 39% suparničkih), uz dominaciju u skokovima i asistencijama, Zvezda je ekipu trenera Jakše Vulića brzo uvela u svoju mašinu, u kojoj prednost rasla iz minuta u minut.

 

Na poluvremenu je iznosila 49:26, nakon privremenog odlaska na +20, a tih dvadeset razlike je nadašeno sredinom treće deonice kada su Branko Lazić i drugovi dodatno pojačali igru u odbrani. 

 

Omogućilo je to Sferopulosu da traži neka nova taktička, ali i kadrovska rešenja u izboru petorki, što je privremeno dovodilo do smanjenja vođstva, ali i narastanja kad god bi domaćin "dodao gas", što su olakšavale majstorije razigranog Tobija, koji je dogurao do 23 poena.

Slede za srpskog šampiona dva daleko ozbiljnija izazova - najpre u sredu evroligaško gostovanje Valensiji (20.30), a samo dva dana kasnije, u istom terinu, i Baskoniji.

ABA liga, 10. kolo - statistika

Crvena zvezda - Cibona 84:56 (21:16, 25:13, 15:14, 23:13)

Beograd - Hala: Beogradska arena Sudije: Pukl, Petek, Porobić

Crvena zvezda: Lazarević 9, Teodosić 3p, 6as, Davidovac 3sk, Mitrović 11, Lazić 3, Simonović 8, Nejpir 6as, Tobi 23 (trojke 3/3), Bolomboj 2, Ilić 5, Giedraitis 9, Dos Santos 11

Cibona: Vuković 2, Radovčić 4, Perasović 10, Mustapić 10, Proleta 13, Majcunić 2, Aranitović, Stajn 8, Buljan 5, Bošnjak 2

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)