KRKIN LEK ZA TEGOBE: Zvezda posrće u Evroligi, Sferopulos priziva najbolju košarku u Novom Mestu

V. P.

27. 11. 2023. u 08:30

NA evroligaškom terenu ne ide po planu, na jadranskom za sada nema zastoja. Nakon sedmog poraza u deset utakmica elitnog takmičenja, košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak brane pol-poziciju u ABA ligi na gostovanju Krki u Novom Mestu (17.00).

КРКИН ЛЕК ЗА ТЕГОБЕ: Звезда посрће у Евролиги, Сферопулос призива најбољу кошарку у Новом Месту

FOTO: M. Vukadinović

Povratnik u najbolje regionalno društvo umeo je u prošlosti da zagorča život favoritima u svojoj dvorani "Leon Štukelj", mestu začaranih obruča za protivnike. Crveno-beli su četiri puta u 14 susreta na tom parketu imali priliku da se uvere koliko je teško izaći na kraj sa Krkom, koja je jedine dve pobede u dosadašnjem toku ostvarila baš protiv beogradskih timova. Od tradicije odudara to što je i FMP i Megu savladala u gostima.

- Očekuje nas utakmica protiv tima koga poštujemo upravo zbog načina na koji igra - kaže trener crveno-belih Janis Sferopulos, koji i dalje ne može da računa na kapitena Branka Lazića i Adama Hangu. - Moramo da budemo i mentalno i fizički spremni, da se igrajući našu najbolju košarku vratimo pozitivnim rezultatima i pobedama.

Centar Zvezde Dalibor Ilić dobro zna da Krka može da bude tvrd orah.

- U prošlosti je uspevala da iznenadi ne samo u svojoj dvorani. To što smo favoriti na papiru ne znači ništa ako to ne prenesemo na teren protiv ekipe koja zaslužuje respekt.

Trener Krke Gašper Okorn izneo je činjenice pred meč sa Zvezdom.

- Evroligaš, vodeći tim u ABA ligi, sa veoma širokim sastavom. Slično kao kad igrate protiv Partizana. Od nedelje do petka odigrali smo tri utakmice, tako da nije bilo mnogo vremena za pripremu. Nama je važnije da se odmorimo, pokušaćemo da pariramo najbolje što možemo. Pozivam publiku da nam pruži podršku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)