NIKOLA JOKIĆ DOBIO SJAJNU VEST: Denver povukao potez koji će mnoge oduševiti

Novosti online

13. 11. 2023. u 17:50

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, imaju samo dva poraza u prvih deset utakmica sezone u kojoj pokušavaju da odbrane titulu, a posle nekoliko loših vesti, stigla im je i jedna vrlo dobra.

НИКОЛА ЈОКИЋ ДОБИО СЈАЈНУ ВЕСТ: Денвер повукао потез који ће многе одушевити

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nakon što je Denver izgubio od Hjustona i pored fantastičnog Jokićevog izdanja, a bio je to treći meč u kome nagetsi igraju bez svog primarnog organizatora igre i Srbinove "desne ruke", Džamala Mareja (koji će propustiti još dve, tri sedmice košarkaških aktivnosti zbog povrede), klub iz Kolorada se odlučio na važan korak:

Kako saznaje ESPN, trener Majkl Meloun ostaće šef stručnog štaba Denvera, jer je sa rukovodstvom nagetsa postigao sporazum o nastavku saradnje.

Pritom, taj novi ugovor, iako se ne navodi koliko će tačno Meloun zarađivati po njemu, "učiniće trenera Denvera jednim od najplaćenijih stratega u NBA", tvrdi pomenuti američki medij.

Majkl Meloun - trener koji je vinuo Jokića i Denver do neslućenih visina

Majkl Meloun je tokom osam godina u ovom klubu uspeo da ga, uz pomoć sjajnog sportskog rukovodstva nagetsa, vine iz osrednjosti u elitu, a konačno i do NBA trona u sezoni za nama. Taj nedavni pohod i učinak 16-4 u plej-ofu je najdominantnije osvojena titula još od one koju je 2017. ostvario Golden Stejt.

Meloun je četvrti po stažu u jednoj ekipi u celoj ligi - duže od njega svojim timovima rukovode jedino legendarni strateg San Antonija Greg Popovič, zatim Majamijev Erik Spoelstra i Golden Stejtov Stiv Ker.

Učinak Majkla Melouna na kormilu Denvera je 375 pobeda i 272 poraza kada se radi o ligaškom delu sezone (58% trijumfa), a 37-31 (55,4%) u plej-ofu.

Od sezone 2018/2019 samo Milvoki baks imaju bolji procenat pobeda od Denvera.

U samom klubu, više od Melounovih mečeva (647) i pobeda (375) ostvarili su kao šefovi stručnog štaba jedino Dag Mou i Džordž Karl.

Majkl Meloun - trener Denver nagetsa / FOTO: Tanjug/AP

Kada igra Denver? Raspored utakmica:

Denver redom igra:

kod kuće protiv Los Anđeles Klipersa (sreda, 15. novembar, 04.00)

u gostima protiv Nju Orleansa (subota, 18. novembar, 02.00)

u gostima protiv Klivlenda (ponedeljak, 20. novembar, ponoć)

u gostima protiv Detroita (utorak, 21. novembar, 01.00)

u gostima protiv Orlanda (četvrtak, 23. novembar, 01.00)

u gostima protiv Hjustona (subota, 25. novembar, 02.00)

kod kuće protiv San Antonija (ponedeljak, 27. novembar, 02.00)

u gostima protiv Los Anđeles Klipersa (utorak, 28. novembar, 04.30)

kod kuće protiv Hjustona (četvrtak, 30. novembar, 03.00)

i tako dalje.

Nova sezona NBA lige

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Prvi put će se održati i svojevrsni "NBA kup", od 3. do 9. novembra (svi mečevi, osim finala, računaće se kao uobičajeni mečevi prvenstva), Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave